Jessica Norrbom
Frisk utan flum, hur träning och vardagsrörelse påverkar din hälsa
Hur lite måste man träna? Är kroppen försurad och hur hittar man i så fall basisk mat? Bränner man mest fett om man tränar innan frukost? Hur gör man en långsiktig livsstilsförändring? Vad händer med hjärnan om man tränar?
Jessica Norrbom har undervisat och föreläst mycket de senaste 15 åren både på högskolor och på företag och olika organisationer. Hon har medverkat på Forskarfredag och andra liknande arrangemang för att sprida kunskap om forskning och vad som händer i kroppen när man är fysiskt aktiv.
Att investera i hälsa och friskvård har många fördelar. Jessica Norrbom, disputerad i fysiologi och forskare inom molekylär arbetsfysiologi på Karolinska Institutet, erbjuder inspirationsföreläsningar inom träning och hälsa och alltid med fokus på den senaste forskningen inom området.
Jessica Norrbom har stor vana att prata om forskning på ett populärvetenskapligt och engagerande sätt och täcker in många områden som exempelvis inaktivitet/stillasittande och vad det innebär, effekter av träning både på kort och lång sikt – både med avseende på hälsa och prestation, stress, återhämtning och livsstilsförändring. Jessica kan självklart anpassa föreläsningarna till den aktuella målgruppen.
Jessica har tillsammans med Maria Ahlsén skrivit böckerna Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa (Fri Tanke förlag) och läroboken Extremernas fysiologi (Studentlitteratur).
Exempel på ämnen:
- Frisk utan flum - en vetenskaplig väg till bättre hälsa. Motivation, beteende, kost, tarmflora, träning, vardagsrörelse och krossande av hälsomyter
- Små förändringar stora hälsovinster – hur lite måste man egentligen göra för ökad hälsa?
- Inaktivitet/stillasittande - vår tids hälsofara
- Träningens effekter på hjärnan