Joakim Peimer

Joakim Peimer

Resan genom krisen: Om överlevnad, självledarskap och samhällets dubbelsidighet

Utforska resan från skuggor till ljus med Joakim Peimer, en berättelse om överlevnad, personlig styrka och samhällets dubbla sidor. Få insikt i kris, rehabilitering, självledarskap och den mänskliga andens outtröttliga strävan efter hopp och återhämtning.

Joakim Peimer var den 21 juni 2022 med om ett oprovocerat vansinnesdåd i centrala Västerås som han mirakulöst överlevde. Föreläsningarna har denna erfarenhet som en grund i samtliga föreläsningsteman där Joakim belyser galenskap och överlevnadsdrift från olika perspektiv. Det är en dramatisk, gripande, stark, inspirerande och fin berättelse om en tisdagsmorgon som visar samhällets ytterligheter. Ett samhälle som visade upp delar av sin dysfunktionella sida, men framför allt ett Sverige som levererade världsklass precis när Joakim behövde det som mest.

Joakim beskriver sin och familjens resa, hur han vände en utmaning till sin fördel och om att vägra vara ett offer varken fysiskt eller mentalt, men även om utmaningar när familjen ska göra sin resa tillbaka. Han diskuterar självledarskapets betydelse och vikten av rätt attityd, mindset och gör även kopplingar till sina erfarenheter av ledarskap. Självledarskap som handlar om att förstå sig själv, vart vi har våra styrkor och svagheter och hur vi använder dem på bästa sätt samt erfarenheter av ledarskapets betydelse i att få ut maximal kapacitet av sina medarbetare, sin organisation och sitt företag genom att ta sig framåt utifrån givna förutsättningar. Föreläsningarna handlar även om relationen till media, om att återta sin integritet och makt över sitt eget liv, En av föreläsningarna har ett krisperspektiv där vi får följa vad det innebär att vara huvudperson i PDV, vad som händer i kommunens centrala krisledning och hur det är att vara chef och medarbetare till huvudpersonen under pågående kris. Syftet är att nyansera och sätta perspektiv på fenomenet kris. Föreläsningen är även intressant för medarbetare inom blåljus och vården då den beskriver patientperspektiv och vårdinsatser från andra sidan. Den passar även olika HR-funktioner då ett av spåren viktas mot rehabiliteringen, både fysiskt och mentalt.

Joakim Peimer har de senaste 15 åren haft olika roller inom skolans värld. Han inledde sin bana som lärare på högstadiet och gymnasiet men merparten av åren har Joakim haft ledande roller som rektor på högstadiet och gymnasiet och senast som enhetschef inom Västerås stad. Joakim skräddarsyr sina föreläsningar efter kundens behov, tidigare åhörare har bland andra varit krisgrupper, medarbetargrupper, utbildare, chefsgrupper, skolor, företag och branschorganisationer. Oavsett vilken målgrupp som lyssnar eller vilken av föreläsningarna som genomförs så går ingen oberörd därifrån. Det utlovas dramatik och mörker, kunskap, inspiration och ljus i en salig blandning.

Pressbilder

Joakim Peimer

Joakim Peimer

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
array(11) { ["network"]=> NULL ["network2"]=> NULL ["gclid"]=> NULL ["matchtype"]=> NULL ["copy"]=> NULL ["referer"]=> string(6) "Direct" ["last_language"]=> string(2) "sv" ["root_folder"]=> string(0) "" ["zopim"]=> array(1) { ["set_referer"]=> bool(true) } ["newsclick"]=> int(1) ["pageview"]=> int(1) }