Våra talare gör också föreläsningar online. Kontakta oss så berättar vi mer!

Johan Bergstad
Fotograf: Lasse Halvarsson

Johan Bergstad

Hjärnfokus – få mer gjort med mindre energi!

Vill ni ha mer fokus? Prestera bättre med mindre energi och mer glädje? Kommunicera tydligare?

Johan Bergstad är leg. psykolog, författare och en av landets främsta experter inom fokusträning. Under en föreläsning med honom får ni effektiva och beprövade verktyg för att prestera på toppnivå mitt bland dagens alla distraktioner. Fokusträning är som en schweizisk armékniv och har enligt forskning positiva effekter på stress, arbetsglädje, balans på jobbet och inte minst för bättre prestationer. Förvänta er en stund av roligt lärande där ni själva får uppgradera hjärnan till mer fokus, lugn och glädje.

Under en föreläsning med Johan lär ni er att:
• Prestera bättre med mindre energi
• Prioritera
• Hantera stress och distraktioner
• Äga er inbox så att inte den äger er
• Få mer arbetsglädje och balans

Johan avlivar med vass pedagogik myten om multitasking, lär oss hur mentalt frånvarande vi faktiskt är och visar konkret hur hjärnans fokusmuskel kan stärkas. Åhörarna får med sig enkla och beprövade tekniker som kan tillämpas direkt i vardagen.

Johan Bergstad har föreläst i Sverige och internationellt för chefer och personal inom områden som Fokusträning, Hjärnan, Arbetsglädje, Stress, Mindfulness, Ledarskap och Kommunikation. Han är aktuell med boken Hjärnfokus – Så får du mer gjort med mindre energi (Bokförlaget Forum, 2020), har skrivit Mindfulness steg för steg (2009) och spelat in några av Sveriges mest populära hälsoappar med 60 000 nerladdningar (2019).

2013 grundade Johan Mindfulness Academy Scandinavia och Mindfulness Apps. Han har gjort flera omfattande intervjuer med Jon Kabat-Zinn, internationell förgrundsfigur inom mindfulness. Intervjuerna håller på att ställas samman till boken Writing on Water – Adventuring with Jon Kabat-Zinn into Mindfulness and the Art of Living.

Föreläsningar;
• Hjärnfokus – få mer gjort med mindre energi
• Kommunikation – prata som en giraff, inte en varg
• Arbetsglädje – om konsten att ha roligt på jobbet
• Led med hjärta och hjärna – varför tusentals chefer lär sig empati och fokus
• Powerpausa – ladda om det inre batteriet på kort tid
• Finn er VÄG genom förändringar och väx på köpet (VÄG: Vill Är Gör)

Andra teman utifrån kundens behov och önskemål.

Genom sitt arbete som psykolog har Johan Bergstad lång erfarenhet av att jobba med större och mindre företag och organisationer, både inom privat och offentlig sektor. Johan är både lättsam, tydlig, inspirerande och pedagogisk. Han bidrar till hållbara organisationer, hållbart ledarskap och medarbetare som får med sig verktyg för att arbeta med mer glädje och balans.

Sagt om Johan;

"Bättre fokus är ett otroligt relevant ämne för oss som jobbar i en miljö med mycket input och mycket som ska fixas. Vi har fått med oss mycket bra tips och verktyg, och jag kan bara starkt ge tummen upp för Johan som föreläsare!" – Peter Berg, grundare av Paloma.

"Lysande helt enkelt!"– Ulrika Enkvist-Wallmark, Gymnasielärare.

"Jag har fått en ny insikt i hur jag prioriterar i min vardag och hur min fortsatta resa ska se ut. Det här är en start på ett nytt förhållningssätt! Rekommenderar varmt Johan!" – Per Sjölund Företagsläkare och specialist i rehabiliteringsmedicin.

"Vi hade en fantastiskt fin dag tillsammans med Johan på vårt företag. Förutom sin stora erfarenhet är han en mycket jordnära person. Tack för den inspirationen Johan!" – Peter Boqvist, VD, StjärnDistribution AB.

Pressbilder

Johan Bergstad

Johan Bergstad

Psykolog

Fotograf: Lasse Halvarsson

Hjärnan

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2