Johan Wendt

Johan Wendt

Entreprenören bakom Mattecentrum

Utsedd som Skandinaviens främsta sociala entreprenör, Supertalang, Årets entreprenör och Superkommunikatör.

Den dummaste j#vla idé jag någonsin har hört!

Johan Wendt har blivit utsedd som Skandinaviens främsta sociala entreprenör, Supertalang, Årets entreprenör, Superkommunikatör osv men när han först lämnade karriären som avloppsingenjör bakom sig för att starta sin första verksamhet så var det bara ris och ingen ros.

Johan fick höra att av en tilltänkt finansiär att det var den dummaste idén personen någonsin hade hört. Johan gav inte upp, han startade den ideella läxhjälpen Mattecentrum som idag är Europas största ideella läxhjälp och ger gratis hjälp i matte till ca 1 000 000 barn varje månad. På en icke-existerande budget byggde han en folkrörelse som skulle revolutionera sättet att lära sig.

Efter framgången med Mattecentrum har Johan startat Kodcentrum(som lär barn programmering gratis) och startat Ung Autism som ger gratis samspels- och kommunikationsträning till barn med en autismdiagnos. Utöver verksamheterna han skapat så har han även skrivit ett flertal böcker dels om socialt entreprenörskap men även barnböcker.

Idag sitter Johan i ett flertal styrelser, bland andra för Röda Korset och Utbildningsradion.

Som entreprenör är Johan hyllad och som talare är han älskad. Boka Johan för höra hans känslosamma och innovativa resa där han berättar hur idén kom till men även hur han fick kämpa för att tro på sig själv.

Utöver sin engagerande berättelse om sitt entreprenörskap så har Johan en populär föreläsning som heter "Lär dig tänka som en kodare".

Sagt om Johan:

"Johan Wendt, entreprenören bakom världsledande Skandinaviska organisationen Mattecentrum" – The Guardian

"En otroligt inspirerande entreprenör!" - Jerry Greenfield, grundare Ben&Jerrys

"Johan delar med sig av sin personliga story för att inspirera oss alla att dagligen vilja påverka och förändra. Han representerar allt det som jag strävar efter att vara, både hemma och i mitt arbete."
– Christina Stenbeck

Johan Wendt

Johan Wendt

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2