Jonas Colting

Jonas Colting

Sveriges tuffaste idrottsman

Jonas Colting har etablerat sig som en av de mest uppskattade, omtalade och välrenommerade livsstilsföreläsarna i Sverige idag!

Jonas Colting är också en av de mest engagerande hälsodebattörerna i Sverige med blogginlägg om bland annat fredagsmys, crossfit, dietister, träningshets och elitidrott för barn, som var och en för sig genererar 1000-talet kommentarer. Med ett CV som inkluderar 18 års professionell idrott, fyra böcker, en egen coachingverksamhet, en mycket välbesökt blogg, en populär podd samt hundratals föreläsningar, så är hans bakgrund gedigen och odiskutabel.

Under 2014 simmade Jonas de 640 kilometerna mellan Stockholm och Göteborg. Han snittade 17 kilometer om dagen i drygt sex veckor och samlade genom sin simning in 716000 kr till WaterAid och deras arbete för rent vatten och sanitet runt om i världen.

"Den Nakna Hälsan" är namnet på hans mest efterfrågade föreläsning. Den handlar om en avskalad, minimalistisk, grundläggande och ursprunglig kärna i det som skapar och stimulerar hälsa och vitalitet. Det handlar om rörelse, mat, miljö och livsstil enligt den mall som skapats under flera miljoner år, och som vi i högre utsträckning måste respektera för att må så bra som vi kan göra, prestera som vi önskar och se så bra ut som vi hoppas! Det är en syn på hälsa och livsstil utan en dimridå av köpt information. En dimridå som förvirrar och fördunklar vår medfödda intuition, och som fördummar tanke och handling.

Under Jonas föreläsningar så levererar han sina bästa tips, skarpaste resonemang och tydligaste argument. Jonas kommer att inspirera och motivera dig att göra de förändringar som du kan göra på vägen mot bättre hälsa och mer energi. Hans föreläsningar brukar varva skratt med eftertanke och humor med allvar. Dessutom sticker Jonas mer än gärna ut hakan och punkterar konventionella åsikter och gamla kunskaper, samt bjuder in till diskussion. Jonas ifrågasätter Fredagsmys, myten om träningshets och vår relation till begrepp som "vanligt" och normalt" Jonas Coltings främsta styrka är förmågan att avdramatisera det goda valet som något jobbigt, hemskt och plågsamt, samt att inspirera till förändring.

Jonas pratar om hälsa som ett livslångt projekt, och hur våra inlärda och förutfattade meningar om åldrande, funktionalitet och förmåga låter vår naturliga potential gå ouppfylld. Hälsa är ingen tävling men som de gränslösa mänskliga varelser som vi är så har vi den inneboende förmågan att vara vinnare i vår egen tillvaro! Jonas jobbar utifrån föresatsen att "know-why" är lika viktigt som "know-how" i strävan efter resultat, utveckling och framgång!

Jonas är upphovsman till träningskonceptet Stenåldersträning, en träningsform som bygger på naturliga rörelsemönster (lyfta, kasta, hoppa, dra, kasta, med mera) i asymmetrisk miljö i skog och natur. Jonas har dessutom varit en av de främsta förespråkarna för minimalistiska löpar- och träningsskor och har en workshop "Den Nakna Löparen" där teknik- och löpträning lärs ut till deltagarna.

GENERELLA FÖRELÄSNINGSTEMAN
Nakna Hälsan – grundläggande livsstils-/hälsoföreläsning. Delvis provocerande men definitivt tankeväckande och inspirerande
Nakna Maten – föreläsning om ätande, recept och hälsa 15000 timmar till medalj – om den gränslösa människan och hur alla kan träna sig till i princip allting om man använder tid och repetition
Älska din kropp ! – om vad hälsa egentligen är i en tid av ytliga attribut Assymetri i en symmetrisk värld – om träning, funktionalitet, smärta och långsiktig hälsa

WORKSHOPS
Nakna Löpare n – löpteknik och löpglädje i teori och praktik.
Stenåldersträning – övningar, rörelser och allmän metodik i natur och skog
Matlagningstema – laga mat på Jonas recept och lär dig äta på nytt sätt

Pressbilder

Jonas Colting

Jonas Colting

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2