Julia Alfrida

Julia Alfrida

Julia för dialog kring psykisk hälsa, identitet och att våga följa sina drömmar

Artisten Julia Alfrida når ut till Generation Z, den nya generationen som är uppväxt med internet och sociala medier. Julias föreläsning passar som inspiration och motivation för barn och ungdomar mellan 10-18 år men även för vuxna pedagoger.

Julia Alfrida Ridderdal är uppväxt i Åkersberga utanför Stockholm. Som entreprenör, artist och låtskrivare arbetar hen med musik men har även god kompetens och erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar. Julia har dels samlat erfarenhet som artist genom att ha medverkat i Melodifestivalen 2021 och samtidigt drivit sitt företag som självständig artist utan varken skivbolag eller management. Innan dess jobbade Julia som fritidspedagog på ett flertal skolor och med goda betyg i sitt fina, naturliga och avslappnade bemötande till barn och ungdomar.

Genom livet har Julia tampats med psykisk ohälsa, identitetskriser och livsomvälvande upplevelser. Hen är en högkänslig person som kämpat mot ätstörningar och anorexi. Julia lever i en ständiga kamp om att våga vara sig själv som hbtqi+ person och tro på att hen duger. Detta har påverkat och präglat hen till den person hen är idag. Musiken är ett nödvändigt och kreativt instrument för att hen ska fungera i samhället. Julia har dessutom en bakgrund som elitidrottare som fotbollsspelare i AIK. Dessa komponenter i hennes livsresa kommer hen dela med sig av. Målet med Julias föreläsning är att beröra och att deltagarna ska få med sig någonting av värde.

Varför boka just Julia? Julia når ut till Gen Z, den nya generationen som är uppväxt med sociala medier. I och med att Julia själv nästan tillhör Gen Z och som artist är väldigt aktiv på sociala medier, befinner hen sig i samma klimat som dagens ungdom. Det medför att hen talar samma språk och därmed når ut på ett naturligt sätt. Julia vill skapa intresse och interaktion med deltagarna. Därför kommer hen att mixa eget berättande av sin personliga resa med film och musik. Detta i kombination med workshop, exempelvis en aktivitet och/eller frågor i dialog med deltagarna. Julia kan även framföra några av sina låtar live om så önskas. Ni kan helt enkelt skräddarsy efter era behov och möjligheter.

Pressbilder

Julia Alfrida

Julia Alfrida

Artist

Fotograf: Stina Stjernkvist

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2