Kajsa Asplund

Forskare och psykolog

Kajsa Asplund

Behåll era talanger

Kajsa Asplund är psykolog och fil.dr i företagsekonomi. Hon forskar på Handelshögskolan i Stockholm med inriktning på talent management – med andra ord, hur organisationer ska attrahera, identifiera, utveckla och behålla talang.

Som psykolog är Kajsa Asplund speciellt intresserad av hur man som medarbetare påverkas av att exempelvis bli utsedd till talang – eller att inte bli det. Hon intresserar sig även för hur globalisering, digitalisering och en ny generations inträde påverkar förutsättningarna för talent management. Hur behåller man talanger i en tid då allt fler vill göra minst två karriärer under sitt arbetsliv? Vilket ledarskap krävs när unga efterfrågar ständig feedback och snabb utveckling? Kajsas passion är att använda gedigen psykologisk forskning i kombination med goda exempel från verkligheten för att hjälpa organisationer att på ett bättre sätt ta tillvara medarbetarnas förmågor.

Utifrån sin forskning och sina möten med näringslivet berättar Kajsa om varför talang blivit den avgörande konkurrensfördelen för dagens organisationer, vad man behöver tänka på för att locka och behålla Generation Y, och varför man som företag behöver ta sig en ordentlig funderare på hur man egentligen ser på begreppet talang.

Kajsa Asplunds forskning har rönt uppmärksamhet i bland annat Metro, Metro Student, Chef och Ledarnas medlemstidning. Hon har anlitats för workshops och konsultuppdrag av bland andra SEB, Accenture, Chalmers och Netcompetence. 2018 var hon en av två författare bakom Studieförbundet Näringsliv och Samhälles (SNS) rapport Talent management i svenska organisationer. 2019 släppte hon boken "Talang för människor".

Pressbilder

Kajsa Asplund

Kajsa Asplund

Psykolog

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2