Karin Volo

Karin Volo

En kamp för överlevnad

Utnyttja dina talanger och nå nya höjder!

Den 29 mars 2006, på flygplatsen i San Diego, känner Karin Volo plötsligt en knackning på axeln. Bakom henne står två amerikanska FBI-agenter. De har en arresteringsorder på henne. Med på flygplatsen finns maken, Sergio Volo, som tvingas på flyget tillbaka hem till Sverige där två barn väntar på sin mamma. Karin Volo förs till en fängelsecell i häktet i San Diego. På vägen hör hon sin ex-makes namn nämnas. Snart får hon veta att hon anklagas för grovt bedrägeri i samband med brott som hennes f.d. man begått i Mexiko och att den mexikanska staten därför begärt henne utlämnad.

Hjälpen från Sverige är begränsad. Karin Volo har två pass, ett svenskt och ett amerikanskt, men enligt USA's lagsystem är det endast det amerikanska som gäller. Dessutom – när en person ska utlämnas från ett land till ett annat kan inte Sverige som tredje land blanda sig i processen. För Karin Volo börjar en kamp för överlevnad. För Sergio Volo en kamp för att få tillbaka barnens mor till deras gemensamma hem i Sverige.

I häktet delar hon en liten cell med tre andra medfångar. Ljudnivån är konstant hög och ljusrören släcks sällan. För att få ro börjar Karin Volo med yoga och meditation. Under meditationen uppenbarar sig en flicka vid namn Joy som kommer med bilder och texter som Karin Volo skickar vidare till sina barn. Tillsammans blir bilderna och texterna åtskilliga e-böcker.

Det är nu nästan fyra år sedan Karin Volo förklarades oskyldig och släpptes fri. Hon lämnade häktet utan skadestånd eller ursäkt. När Di Weekend frågade om hon är bitter, blev svaret nej.
–Jag jobbade många timmar i häktet med förlåtelse, eftersom jag förstod att bitterhet skulle kunna sluka mig.

I stället har hon och maken valt att dra nytta av den mentala styrka som de byggde upp under tiden de var åtskilda. Nu är de aktuella med en gemensam bok om att bygga engagemang i företag. Boken Engage! bygger på samtal och intervjuer med medarbetare, vd:ar och grundare till 15 företag. Karin Volo anser att företag kan nå nya höjder när medarbetarna finner sin passion. Först då börjar de utnyttja sina talanger maximalt, vilket får organisationerna att lyfta.

Pressbilder

Karin Volo

Karin Volo

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2