Klas Hall

Klas Hall

Öka din affärs- och kundnytta på den offentliga marknaden.

Att sälja till offentlig sektor – hur man lyckas på den offentliga marknaden

Klas Hall hjälper större som mindre företag att öka sin affärs- och kundnytta på den offentliga marknaden.

Klas Hall har en bred erfarenhet inom försäljning i olika branscher – såväl i offentlig som privat sektor. Med en bakgrund som key account manager, försäljningschef, marknadschef och konsult har han hjälpt stora som mindre företag att öka sin affärs- och kundnytta både inom privat som offentlig sektor.

-Mitt intresse för offentliga marknaden väcktes på HBV som är de kommunala bostadsbolagens inköpsorganisation där jag var marknadschef. Här förstod jag möjligheterna med LOU (lagen om offentlig upphandling) ur ett leverantörs/sälj perspektiv. Men utbildningarna inom detta område hålls av inköpare och jurister som inte är affärsfokuserade utan mer intresserade av enskilda paragrafer än affären. Därför beslöt jag mig för att ta fram en utbildning som fokuserade på hur man säljer till offentliga marknaden och ha fokus på affären istället för paragraferna.

Klas har hjälpt större som mindre företag att förstå hur man gör för att lyckas få och öka sina affärer inom den offentliga marknaden såväl teoretiskt som praktiskt. Han har även utbildat bland annat danska handelskammarens som Stockholms handelskammares kunder och medlemmar i möjligheterna på den offentliga marknaden

-850 miljarder kronor per år omsätter den offentliga marknaden. Det är helt otroligt att inte fler företag är på denna gigantiska marknad. Min utbildning leder till att man förstår hur den fungerar samt konkreta tips på hur man gör för att lyckas.

Efter utbildningen kommer deltagarna bland annat ha kunskap om

- Hur den offentliga inköpsprocessen fungerar och hur jag kan påverka den
- LOU (Lagen om offentlig upphandling) regelverket samt insikt om LUF
- Var hittar jag upphandlingarna som berör mig
- Inköpscentraler
- Databaser
- CPV koder
- Tips och råd på lagar för att exempelvis få reda på konkurrenternas avtal och priser
- Hur jag gör för att lyckas på den offentliga marknaden

Klas Hall

Klas Hall

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
array(11) { ["network"]=> NULL ["network2"]=> NULL ["gclid"]=> NULL ["matchtype"]=> NULL ["copy"]=> NULL ["referer"]=> string(6) "Direct" ["last_language"]=> string(2) "sv" ["root_folder"]=> string(0) "" ["zopim"]=> array(1) { ["set_referer"]=> bool(true) } ["newsclick"]=> int(1) ["pageview"]=> int(1) }