Linnea Elfström Schederin

Linnea Elfström Schederin

Ur askan

När en hel aula med elever sitter tysta utan att fippla med telefonen, då vet man att man är nåt på spåret.

Föreläsningen "Ur Askan" riktar sig till ungdomar och vuxna, Linnea brinner för att få dela med sig av sin berättelse.
Skolungdomar som hör hennes föreläsning får allt presenterat ur sitt perspektiv samt råd hur man kan söka hjälp om vardagen är kaotisk och de vuxna sviker. Att som vuxen höra hennes berättelse och få allt presenterat ur barnets perspektiv ger insikt om vad som är viktigt.

När Linnea Elfström Schederin var 8 år bestämde sig hennes föräldrar för att separera.

Hon skriver själv;

Ett vettigt beslut då bråken, spänningen och skriken ekade genom min dörr i princip varje kväll. Men det visade sig att det var ingenting jämfört med hur de kommande tio åren skulle se ut. Vårdnadstvister, skuld, manipulation, psykisk ohälsa, tunga ansvar på ett barns smala axlar och ovillkorliga kärlek. Behöver jag nämna att jag fortfarande har en del att jobba med psykiskt efter dessa år?

Jag hittade en väg. Jag investerade allt hat, all skuld, min sorg och fullständiga brist på kontroll i mina två största kärlekar - handboll och musik. Det blev drivkraften till att nå elitserien i handboll. Texterna jag skriver i mitt band har alla något gemensamt, kan du gissa vad?

Dessa erfarenheter har alltså lett till att jag idag föreläser om detta och ur kaoset de där 10 åren har symbolen WeRise uppdagats. Precis det jag gjorde är det WeRise handlar om. Använd dina motgångar till något bättre. Resa sig starkare än sina livskriser.

Var fjärde barn lever idag med skilda föräldrar. Det är inte separationen i sig som är ett svek, det är hur barnet i många fall tvingas lida i tystnad och faller mellan stolarna i kampen om just det, barnet.

Barnen och föräldrarna. De är två komponenter jag vill nå ut till och därmed skapa förändring. Jag känner ett ansvar gentemot barnen att berätta historien för både dem och vuxna. Det är en dröm för mig att barnets perspektiv får en större plats och även belysa hur viktigt det är att föräldrar får stöd.

Pressbilder

Linnea Elfström Schederin

Linnea Elfström Schederin

Fotograf: Per Myrehed

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2