Livvakten Carl
Fotograf: Jennifer Glans

Livvakten Carl

Föreläsare, utbildare och inspiratör

Carl är livvakten som blev utsatt för ett mycket dramatisk överfall. Han sköts ned och attackerades med syra på en lekplats mitt på dagen.

Åren utomlands som den ständigt redo var över. Carl Finnborg hade tagit av sig skyddsvästen och lagt ned sina försvar. Nu väntade ett liv långt ifrån det som kringflackande livvakt till diplomater, kungligheter, artister, politiker och näringslivstoppar runt om i världen.

Han återvände till Sverige för ett lugnare liv. Inga fler biljakter, inga nödutgångar, inga vapen eller bilbomber. Men det är då det smäller.

I en lekpark i Stockholm, mitt på dagen, blir Carl med berått mod beskjuten med flera skott i kroppen och attackerad med syra i ansiktet. Hans berättelse är ett sant dokument som lika gärna kunde ha varit manuset till en film. Historien väcker lika mycket värme och sympati som den skrämmer och fascinerar.

Som föreläsare och utbildare har Carl Finnborg hjälpt många människor runt om i världen. Hans förmåga att leverera sitt budskap, hans unika egenupplevda och ibland fruktansvärda erfarenheter blandat med vetenskapliga fakta har gjort honom till en populär föreläsare och rådgivare.

Carl jobbar idag inom risk management som problemlösare och personsäkerhetskonsult för näringslivet. Han utbildar även myndigheter organisationer och företag inom konflikthantering samt person- och informationssäkerhet.

Föreläsningen är ca 50 minuter

2023 kom Carl ut med boken "Livvakten Carl - kampen mot mig själv".

Pressbilder

Livvakten Carl

Livvakten Carl

Säkerhetsexpert

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2