Lotta Gröning

Lotta Gröning

En av Sveriges etthundra främsta opinionsbildare

Lotta Gröning är opinionsbildare och egen företagare, nyhetskrönikör på Expressen och projektledare för en politisk tankesmedja. Moderator, föreläsare och debattör som ofta syns i TV.

Lotta Gröning är opinionsbildare och egen företagare, nyhetskrönikör på Expressen och projektledare för en tankesmedja byggd på forskning med uppdrag hur digitaliseringen påverkar samhället. Moderator, föreläsare och debattör som ofta syns i TV.

Lotta Gröning jobbar bla med Nordstiernan AB och Stiftelsen Axel & Margaret Ax:son Johnson. Hon är opinionsbildare och egen företagare, nyhetskrönikör på Expressen. Hon är också filosofie doktor i historia och gett ut flera biografer på Bonniers förlag bland annat om Alva Myrdal, Mona Sahlin och Axel Pehrsson Bramstorp. I sin fil:kand har hon både nationalekonomi och företagsekonomi.

Hon har jobbat länge inom den politiska journalistiken, hon har länge tillhört skaran av Sveriges hundra mäktigaste opinionsbildare. Först arbetade Lotta Gröning som politisk chefredaktör på Norrländska Socialdemokraten, sedan som debattredaktör på Aftonbladet innan hon tog klivet över till Expressen. Hon har även varit programledare i Axess TV för programmet Café Einstein.

Lotta Gröning är en duktig moderator, föreläsare och debattör. Hon är särskilt intresserad av näringsliv och ekonomi. Energifrågor och demokrati har en särskilt plats i hennes arbete. Samhällets utveckling och hur digitaliseringen kommer att påverka oss är särskilt intressant. Lotta Gröning jobbar mycket med sociala medier och crowd soursing.

Pressbilder

Lotta Gröning

Lotta Gröning

Historiker och opinionsbildare

Fotograf: Roger Schederin

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2