Louise Östberg

Louise Östberg

Små idéer, stora resultat - Engagemang i förbättringsarbetet

Louise Östberg vet att om man tillåter medarbetare att bidra med små idéer ökar effektiviteten och konkurrenskraften, hon forskar på det. Hon har en metod som kan öka ett företags förbättringspotential dramatiskt. Med hela 80 % har forskningen visat.

Louise är en mycket karismatisk och inspirerande föreläsare och workshopledare. Hon beskriver och illustrerar praktiskt en fungerande metod för hur en organisation kan öka engagemanget i förbättringsarbetet. Hon bär på svenska och internationella erfarenheter från både konsultuppdrag och forskning inom området. Några av de organisationer hon arbetat med är Coca-Cola, Skatteverket, Coor Service Management, Toyota, Vattenfall och Clarion Hotels. Louise har erfarenhet från att tala inför grupper om cirka 500 åhörare samtidigt som hon kan konsten att skapa en lärande miljö i en liten grupp.

Små idéer - Stora resultat!
Hur stimulerar vi våra medarbetare att komma med idéer som utvecklar verksamheten? Hur tar vi idéerna vidare?

Under Louise Östbergs föreläsning Små idéer – Stora resultat lär du dig att arbeta effektivt med idéer från dina medarbetare. Kärnbudskapet är vikten av att alla medarbetare deltar i ett ständigt förbättringsarbete samt vi som organisation kan skapa ett kreativare klimat där förbättring, kreativitet och innovation är en naturlig del av allas dagliga arbete.

Drömmen om ett äventyrligare liv
2014 genomförde Louise Östberg ett projekt där hon genomförde ett litet äventyr om dagen i ett år för att utforska om summan av många små äventyr kunde vara lika stort eller leda till lika stor förändring som ett stort äventyr. Hon paddlade kajak, sprang i obanad terräng, utmanade sig själv på MTB, körde draghund, tältade, gick kurser i fjällsäkerhet, lagade mat utomhus med barnen och mycket mycket mer. Projektet ledde till att Louise och familjen bytte ett stressigt Stockholmsliv mot ett lugnare liv i fjällen där äventyren är vardag och vardagen ett äventyr. Under Louise föreläsning Drömmen om ett äventyrligare liv berättar hon om hur hon gjorde för att skapa sitt drömliv.

Många små är större än en stor
Föreläsningen Många små är större än en stor kombinerar både idéer och äventyr i en mix som är både användbar i din organisation för att driva förbättrings- och förändringsarbete såväl som inspirerande för dina medarbetare

Föreläsningarna kan anpassas till större eller mindre grupper och kan om så önskas innehålla praktiska övningar för att konkretisera. Föreläsningen kan anpassas efter den aktuella organisationen. Från att förklara grunderna till att ge handfasta råd och verktyg som direkt kan omsätta i fler idéer från medarbetarna.

Louise Östberg är en av Sveriges ledande experter på idésystem och hur man med enkla medel skapar viktiga förbättringar i sin verksamhet. Hon delar med sig av hemligheten om hur företag och organisationer kan öka sin effektivitet och stärka sin konkurrenskraft genom att arbeta systematiskt med att skapa och implementera medarbetarfödda idéer. Hennes forskning har bland annat resulterat i boken "Små idéer - stora resultat". 2010 fick Louise motta SIS förlags utmärkelse "Årets Författare" för boken.

Louises forskning visat att hela 80% av en organisations förbättrings- och förändringspotential kommer från små idéer, idéer som alla medarbetare kan hitta och genomföra. Medarbetarnas engagemang och delaktighet är helt avgörande för både organisationen och individerna. Louise anser att de flesta verksamheter försummar denna möjlighet och lägger mer energi och tid på att försöka hitta de stora idéerna. Stora idéer som är sällsynta och ofta både komplexa och kostsamma att genomföra. Och dessutom mycket enklare för konkurrenter att kopiera.

Pressbilder

Louise Östberg

Louise Östberg

Fotograf: Estella Elofsdotter

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2