Lukas Svärd

Lukas Svärd

Född i fel kropp

Lukas fick kämpa för att bli accepterad för den han är.

Lyssna på en gripande föreläsning om mångfald, utanförskap och mobbing. Han skapar förståelse och bidrar till en ökad mångfald och acceptans mot varandra. Under föreläsningen berättar Lukas om sin uppväxt och hur han fick kämpa för att vara sig själv, om hur han blev bemött av klasskamrater, lärare och övrig omgivning.

Han berättar om könskorrigeringen och kampen för att överleva omgivningens hat med misshandel, mobbing och sexuella övergrepp. Efter detta trodde Lukas att det skulle vara över, men fick snart veta att han inte var välkommen på grund av sin bakgrund. Han fick dölja sin bakgrund för att bli accepterad när han sökte sig till elitförbanden i försvarsmakten, som brandman och till olika idrottsföreningar.

Lukas har perspektiven från både det manliga och kvinnliga samt hur idealen påverkar individen i samhället.
• Hur viktigt är det med mångfald och hur viktigt är det första bemötandet?
• Vad fick Lukas att vara öppen eller dölja sin bakgrund?
• Hur tog sig Lukas framåt och bli framgångsrik i både arbetslivet och i sporten?
• Hur gjorde Lukas för att inte begränsas av rädslan för vad andra tycker?

Allt detta ger Lukas svar på i en dramatisk, öppen och känslosam föreläsning som kommer påverka dig länge och som förändrar människors bemötande.

Under hälften av Lukas liv levde han i en kvinnlig kropp som han hatade. Dels på̊ grund av utseendet, men också på grund av bemötandet han fick av omgivningen och samhället. När det inre och yttre inte passar ihop och när han inte följde normen, hade omgivningen svårt att acceptera honom. Att leva i fel kön är extremt påfrestande för psyket. Det var en överlevnadskamp i 18 år som han genomförde helt själv utan att våga uttrycka orden "jag är född i fel kropp".

Idag är Lukas lycklig och lever det liv han drömde om som liten. Han är gift med Karin. Han är utbildad brandman, har varit i försvarsmaktens elitförband och är framgångsrik i triathlon.

Pressbilder

Lukas Svärd

Lukas Svärd

Mångfald

Föreläsare inom Storytelling

Mångfald

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2