Magnus Penker
Fotograf: Rodrigo Soto

Magnus Penker

Passionen att utbilda och inspirera!

Magnus Penker är en internationellt anlitad inspirationstalare och expert på innovation, digitalisering och globaliseringsfrågor. Han är bästsäljandeförfattare av en rad amerikanska böcker inom digitalisering, innovation & IT-teknik.

Magnus är, en internationellt uppskattad talare på temat innovation, Artificiell intelligens, globalisering och framtid. Det handlar om att göra företag så innovativa att de överlever den digitala transformation som alla behöver relatera till. Magnus använder sig av samma grafik och karisma som Hans Rosling när han föreläser. Mycket, mycket intressant! En lysande föreläsare som dessutom byggt upp en av världens största innovationsdatabaser. Magnus är en aktiv talare i prestigefyllda globala forum och evenemang, såsom The Global Peter Drucker Forum, topprankade internationella handelshögskolor, en mängd olika föreningar och några av världens största företag, är han en förändringskraft att räkna med i det moderna affärslivet. Han vill med sina samlade erfarenheter och insikter stärka organisationers innovationsförmåga världen över.

Magnus skriver nu den första 5-volymserien på temat Business Innovation med titeln The Complete Guide to Business Innovation. De kommande böckerna är dessutom ett samarbetsprojekt, där utomstående bjuds in att skapa innehållet. Passionen för att utbilda, inspirera och inkludera ligger nämligen till grund för det mesta. Som ett bevis på sitt passionerad driv och vilja att förändra blev Magnus hedrad med Business Worldwide Magazine Awards pris "Most Innovative CEO Sweden 2016" samt "Growth Strategy CEO of the Year Sweden 2016".

I denna omvälvande tid - på en globaliserad marknad - är det avgörande att förstå vad man är bra på och hur det kan användas på bästa sätt. Digitalisering tar inte bara bort arbetstillfällen, den skapar också nya världen över. Kort och gott handlar det om att utveckla det man har med nya metoder, samtidigt som man tar kraft i omvälvande förändringar i omvärlden. Magnus benämns av många i USA som Europas innovations-guru, baserat på kombinationen av praktiska erfarenheter och djup teoretisk kunskap.

Han blev tidigt omnämnd som en av Sveriges förebilder när det gäller jämställt ledarskap. Han har fyra gånger tagit bolag till listan över Sveriges bästa arbetsplatser, samt hjälpt bolag att vinna flera affärsplanstävlingar inklusive coachat entreprenörer till de finaste utmärkelserna utdelade av bl.a. kungahuset.

Magnus Penker förstår de tuffa utmaningarna som finns idag när det gäller att starta företag. Han har bl.a. grundat och medstartat 10 bolag runt om i världen, köpt och sålt över 30 bolag, sitter i en mängd styrelser och har utvecklat en världsledande metodik och globala innovationsdatabas för analys och rådgivning. Sedan 1999 har Magnus använt sina insikter om att driva innovation och tillväxt (i kombination med MBA-studier på Henley Business School) för att identifiera varför vissa organisationer lyckas medan andra inte gör det. Resultatet blev InnoSurvey ™, en banbrytande metodologi och global innovationsdatabas, med över 6000 bolag i 62 länder, som används för att analysera och vägleda organisationer, företagsledare och forskare världen över i sitt innovationsarbete.

Hans Rosling, som enligt många anses var vår tids största tänkare, inspirerar Magnus i det arbete han gör inom innovation. Precis som Rosling, betonar Magnus allt som oftast betydelsen av rätt typ av datainsamling och tolkning, även att den berör människor i slutändan. Därför blir hur, man jobbar med innovation, precis lika viktigt som varför och vad, man ska innovera på. Först när vi förstår den, förstår vi hur vi kan förändra. Här är det viktigare än någonsin att förstå sin förmåga och kompetens för att skapa konkurrensfördelar och värde.

Idag är Magnus VD och grundare för Innovation360-koncernen, med huvudkontor i Stockholm och i New York. Bolaget jobbar aktivt med att stärka innovationsförmågan hos organisationer och individer. Hans erfarenheter och lärdomar har format ramverket som ligger till grund för hur man lyckas med innovation. Hans enorma nyfikenhet har satt en stor prägel på hela organisationen, som ständigt utforskar och experimenterar hur man bäst kan hjälpa andra att lyckas med innovation.

Förläsningar;

  • Artificiell Intelligens för ledare (hur det funkar, vad är kopplingen till affären och värdeskapandet, vilka risker, hot och möjligheter kommer med AI?) (90 min)
  • Artificiell Intelligens – Dystopi eller världens räddning? (inspirationsföreläsning 45 min)
  • Innovation för alla (45 min, inspiration och mycket underhållande)
  • Innovation Management –lärdomar från 6000 företag i 62 länder (60-90 min)
  • Innovation Circle – ett interaktivt forum där deltagarna fyller i en enkät i förväg, som med hjälp av den vassaste AI för innovation i marknaden, genererar en analys av sin unika innovationsprofil. På detta sätt får varje deltagare en 40-sidors personlig rapport, vilken man använder för att arbeta med på plats under "cirkeln" (mellan 2 till 4 timmar, kan anpassas). Deltagarna får återkoppling av sina olika styrkor och förbättringsområden, detta görs i jämförelse mot andra bolag (benchmarking).


Magnus erbjuder på engelska och svenska:

  • Inspirationsföreläsningar
  • Konkreta workshops där du som deltagare får en personlig innovationsprofil att behålla
  • Moderatorsuppdrag och Keynotespeaker

Magnus är keynotespeaker på Drucker Forum 2016 i Wien, den främsta scenen i världen för innovation och entreprenörsskap. Vill du veta vad digitalisering, innovation, automatisering och globalisering innebär för dig - låt dig då bli inspirerad av Magnus.


Magnus Penker är en erfaren talare, toppkonsult och prisad entreprenör som inspirerar utöver vad som uppfattas som möjligt, med en kombination av oöverträffad energinivå, kunskap och nyfikenhet. Som VD för Skandinaviens största intresseorganisation för entreprenörer kan jag rekommendera Magnus Penker som inspirerande talare, facilitator och verkställande konsult för världsklass uppdrag inom områdena innovation, artificiell intelligens och digitalisering. Våra medlemmar, ryggraden i den skandinaviska drivbänken av enhörningar och teknikföretag, liksom Founders Alliance, uppskattar och engagerar ofta Magnus som talare, facilitator och konsult för toppnivåhändelser. Jag erkänner Magnus som en skandinavisk stigande stjärna och thought leader inom innovation och banbrytande ledarskap.
- Niclas Carlsson, VD Founders Alliance

Vi på CLOSE, ett av Skandinaviens ledande nätverk för chefer, har haft förmånen att höra innovations-tanke ledare Magnus Penker föreläsa och inspirera oss på flera av våra chefsmöten. Magnus är alltid väl förberedd och han ger alltid 110%. Han är väldigt professionell när det gäller att genomföra en plan, och överlevererar alltid för att leverera högsta möjliga standard. Han är en exceptionell talare med omfattande kunskaper och personliga erfarenheter inom området innovation och affärstransformation. Med ett genuint intresse att hjälpa företag att förändras och förbättras, inspirerade han deltagarna i våra möten och gav dem nya insikter som gjorde att de blev mer innovativa och tog nya steg. Han har erhållit högsta betyg från våra deltagare för sin prestation som talare. Magnus är en fantastisk person att jobba med, och han strävar alltid efter att skapa en bra atmosfär och ge bästa möjliga information till alla intressenter.
- Kristin Forsberg, direktör CLOSE

Video

Pressbilder

Magnus Penker

Magnus Penker

Fotograf: Rodrigo Soto

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2