Malin Persson
Fotograf: Petra Bindel

Malin Persson

Klimatsmart och stilmedveten

Miljön kommer inte att räddas enbart av att jag syr om barnens gamla tröjor till soffkuddar, men jag kan hjälpa till att skapa, sprida en trend och ett nytt sätt att tänka kring konsumtion. Det kan göra skillnad för vår planets framtid!

Malin Persson, programledare på TV som jobbar med inredning och styling. Hon vill med sitt engagemang sprida budskapet att en hållbar livsstil är en vacker livsstil. Vi måste ändra slit & släng-kulturen till att tänka efter och förstå hur mycket vi faktiskt kan återanvända, vilket ger en stor vinst till miljön.

Malin Persson är en svensk programledare, inredningsstylist, bloggare, influencer och föreläsare som under tre säsonger varit programledare och redaktör för SvT:s Trädgårdstider – ett livsstilsprogram där Malin tillsammans med Tareq Taylor, Pernilla Månsson Colt och John Taylor inspirerar inom odling, återbruk, DYI, design och fantastisk mat.

Utöver sin redaktör- och programledarroll driver Malin Persson sin livsstilsblogg på Elle Decoration. Sedan 2004 arbetar Malin med inredning och styling på uppdrag av företag och organisationer, som på ett trovärdigt och inspirerande sätt önskar kommunicera med en selektiv målgrupp kring ståndpunkten att en hållbar livsstil är en vacker livsstil. Med en bakgrund som fotomodell på toppnivå har Malin fått uppleva en industri med en extrem slit-och-släng-kultur. Som föreläsare i ämnet mode, hållbar konsumtion och livsstil bjuder Malin på sitt engagemang och sin kunskap på ett seriöst, men underhållande sätt med många inslag av tips och idéer.

Klimatsmart och stilmedveten samtidigt, går det?
Om vi fortsätter att konsumera i den takt som vi svenskar gör, kommer vi att behöva fyra jordklot. Det kan kännas hopplöst när man läser om överkonsumtionen av jordens resurser, men vi kan alla hjälpas åt att minska vårt fotavtryck. Måste en livsstil med samvetet intakt vara en tråkig, mindre stilfull livsstil? Absolut inte. Det krävs bara lite nya idéer och av dem har Malin massor. Låt Malin berätta hur du kan tänka, handla långsiktigt och även inspirera till att våga vara kreativ och välja med hjärtat!

Personligt och klimatsmart - trend eller behov?
Hur skapar man ett harmoniskt, personligt och spännande hem som samtidigt är hållbart i längden? Går det ens att renovera hållbart? Det tål att tänkas på. Den mest miljövänliga renoveringen är kanske den som inte görs alls. Malin delar med sig av inspiration från sitt eget hem och guidar dig med handfasta tips om hur du kan tänka när du inreder och renoverar ditt hem personligt och klimatsmart. Grundtanken är reuse, reduce och recycle - återanvänd, minska och återvinn, alltså motsatsen till köp-slit-och-släng. Jakten på det perfekta hemmet blir ofta en kortsiktig jakt på lycka, så det är viktigt att funderar en extra gång innan man sliter ut ett fullt fungerande kök och ersätter med ett nytt. Renoverar man för en rådande trend eller för ett behov?

Upcycling – så återanvänder du gamla prylar på nya sätt!
För Malin har det blivit en kul grej och en utmaning att ge gamla bortglömda saker ett nytt liv. Istället för att låta gamla och förbrukade saker stöpas om i samma form innebär upcycling att man låter föremålen få helt nya funktioner, kanske inom helt oväntade användningsområden. Upcycling är en sammansättning av orden recycling (återvinning) och up som står för att man förbättrar kvaliteten på det man återvinner genom att förändra det på något sätt. Men man kan också välja att se Upcycling ur ett lite vidare perspektiv; Vi kan inte fortsätta att konsumera på det sätt vi har gjort hittills. Malin ser upcycling-rörelsen som ett uttryck för en vilja bort från slit-och-släng-samhället. Miljön kommer inte att räddas enbart av att jag syr om barnens gamla tröjor till soffkuddar här hemma, men vad jag kan göra är att hjälpa till att skapa, sprida en trend och ett nytt sätt att tänka kring konsumtion. Det kan göra skillnad för vår planets framtid! säger Malin.

Pressbilder

Malin Persson

Malin Persson

Kreatör

Fotograf: Linda Alvegren

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2