Maria Schäfer

Maria Schäfer

Sov dig frisk - en föreläsning om sömn och hälsa

Utmattning, diabetes 2 och koncentrationssvårigheter är några av alla de saker som påverkas eller kan ha orsakats av sömnsvårigheter. I sin föreläsning fördjupar Maria Schäfer kunskapen om konsten att sova gott och på så sätt få ett friskare liv.

Många års fördjupning i ämnet har resulterat i en bred kunskap om hur kroppen fungerar inför och vid sömn. På ett enkelt och pedagogiskt sätt visar Maria sambandet mellan aktivitet och sömn. Hon vill förmedla ett verktyg och en möjlighet att påverka hälsan på lång sikt. Med utbildning, föredrag och rådgivning vid sömnbesvär, enskilt eller i grupp, enligt KBT-metoden får åhörare en djupare kunskap om konsten att sova gott.

Frågeställningar som tas upp i en föreläsning om sömn med Maria:
- Vad händer när du sover och vad händer när du inte sover?
- Vad är det som händer när du drömmer?
- Hur påverkar sömnen hälsa och vikt?
- Hur förändras sömnen genom livet?
- Vad är god sömn och vilka är förutsättningarna som behövs – av dig och av den miljö du befinner dig i?

Forskning har visat att sömnen störs på ett tidigt stadium av stress och oro och att störd sömn är ett av de första tecknen vid utmattningssjukdom. Stressen medför förhöjda nivåer av aktivitetshormoner vilka motverkar sömnen. Forskningen har också sedan länge tydligt visat att störd sömn medför en ökad risk för hjärt-kärlsjukdom, övervikt och diabetes 2. Likaså påverkas koncentration, inlärningsförmåga och minnesfunktioner omgående vid sömnbrist. Dessa de inre likaväl som de yttre betingelserna för din sömn - dina rutiner och din sovmiljö - styr hur bra eller dålig sömnen blir. Vad i och hur kan du påverka dessa?

Maria är legitimerad sjukgymnast med mångfacetterad kompetens om yttre och inre förutsättningar för en god sömn. Som produktutvecklare och konsult för ett av Sveriges mest framgångsrika sängföretag har hon mångårig erfarenhet av alla de viktigaste komponenterna vad gäller sov- och sängmiljö.

Maria Schäfer

Friskvård & Träning

Friskvård & Träning

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2