Marie-Louise Hellgren

Marie-Louise Hellgren

Hållbar design med minimalistisk estetik

Design som speglar vår tid. Ett nytänkande och en hållbar inställning till design som speglar de värderingar som definierar vår tid - en förståelse för vikten av hållbarhet och en önskan att skapa en värld där skönhet och funktion inte står i konflikt med

Marie-Louise Hellgren är en framstående designer som har gjort stora avtryck inom svensk och internationell designscen. Hon studerade vid Konstfack, där hon sedan även undervisade i flera år. Marie-Louise är en designer med många strängar på sin lyra; hon arbetar inom flera olika discipliner, inklusive produkt design, möbeldesign, inredning, textil och belysning. Ett av kännetecknen i Marie-Louise arbete är hennes förmåga att skapa minimalistiska och funktionella designlösningar. Hon är känd för att arbeta med enkelhet och att låta formen följa funktionen i hennes design. Hennes arbete präglas ofta av renhet och balans, och hon är särskilt skicklig på att använda sig av naturliga material som trä, sten och läder.

En annan aspekt av Marie-Louise Hellgrens arbete är hennes fokus på hållbarhet. Hon har alltid haft ett starkt engagemang för miljön och arbetar aktivt för att minska sin påverkan på planeten genom att använda sig av återvunna material och att skapa hållbara designlösningar som är tidlösa och inte går ur modet. Hellgrens arbete är därför också mycket efterfrågat bland kunder som söker efter design med en lång livslängd och med hög kvalitet. Genom att skapa hållbara och tidlösa designlösningar visar Hellgren att det är möjligt att ta ansvar för planeten utan att behöva ge upp stil och skönhet.

Marie-Louise Hellgrens portfolio är inkluderar flera prisbelönta verk. Hon har fått många utmärkelser och priser, inklusive Elle Decoration Swedish Design Award, Design S - Swedish Design Awards och Red Dot Design Award. Hennes verk har också visats på utställningar runt om i världen, bland annat på Design Museum i London och Salone del Mobile i Milano. En av hennes mest uppmärksammade projekt är hennes samarbete med den svenska möbeltillverkaren Gärsnäs. Tillsammans skapade de en serie möbler som kännetecknas av enkelhet och tidlös design. Kollektionen inkluderar bland annat den prisbelönta fåtöljen Soffi, som är tillverkad av återvunnet stål och återvunnet läder.

När Marie-Louise inte sitter med ett designprojekt så föreläser hon också ofta och engagerar sig även som mentor, och har inspirerat många unga designers att följa sina drömmar och skapa hållbara och vackra lösningar. Hon har också varit med och grundat flera organisationer och nätverk, bland annat Svensk Form, som främjar svensk design, och Cradle Net, som arbetar för att främja cirkulär ekonomi.

Pressbilder

Marie-Louise Hellgren

Marie-Louise Hellgren

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2