Marit Paulsen

Marit Paulsen

En av Sveriges kändaste profiler inom miljö- och livsmedelsfrågor.

Marit Paulsen har varit drivande inom områdena miljö och livsmedel, bland annat i frågan om djurtransporter samt konflikten mellan livsmedelsbehovet i världen och den ekologiska odlingens lägre avkastning.

Marit Paulsen är en svensk författare och politiker. Efter att ha arbetat på Smedjebackens Valsverk i sju år studerade hon 1970–72 vid Brunnsviks folkhögskola. Paulsen gick 1998 över från Socialdemokratiska arbetarepartiet till Folkpartiet liberalerna, och var fram till 2007 Folkpartiets andre vice ordförande och talesperson i äldrefrågor. Hon var ledamot av Europaparlamentet 1999–2004. Hon gjorde comeback i politiken vid Europaparlamentsvalet 2009, då hon var Folkpartiets förstanamn, fick 51,5 procent av partiets röster och därmed blev invald på nytt. Paulsen var även den som fick flest "kryss" av alla kandidater och tros ha bidragit kraftigt till Folkpartiets valframgång. Folkpartiet blev valets tredje största parti med nära 14 procent av rösterna.

Paulsen valdes till "Årets europé i Sverige" 1995, då Europarörelsen i Sverige utsåg sin första kandidat för det nyinstiftade priset. Hon fick det för sitt engagemang för Sveriges inträde i EU. Paulsen var ledande i kampanjen för jasidan i folkomröstningen om EU-medlemskap 1994. Hon förspråkade också ett svenskt införande av euro som valuta inför folkomröstningen 2003.

Hon fick 1992 motta Tage Danielsson-priset. År 1995 promoverades hon till hedersdoktor vid Chalmers tekniska högskola. År 2004 promoverades hon till hedersdoktor vid Sveriges lantbruksuniversitet.

Marit Paulsen

Marit Paulsen

Underhållande facilitatorer

Musik & Dans

Utbildare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2