Mårten Andersson
Fotograf: Ulrika Campbell

Mårten Andersson

Ståuppkomiker, föreläsare, programledare och entreprenör

Från en liten källare i Gamla stan till ett utsålt Globen med Jerry Seinfeld fem år senare. Mårten Andersson är komikern, entreprenören och programledaren som ur ingenting skapade Sveriges största varumärke inom humor – RAW comedy club.

Ingen trodde på idén om en kaxig humorklubb utan gränser med internationella komiker utom Mårten själv men att våga lita på sin egen förmåga och att leva livet fullt ut, utan rädslor är något som genomsyrar Mårtens liv, karriär och föreläsningar.

Hösten 2014 lanserar Mårten nya satsningen SOBER – Sveriges första helnyktra nattklubb. Han är dessutom aktuell med sin första soloföreställning – publik och kritikerrosade UNDER YTAN som handlar om att vara sann mot sig själv och att göra det bästa man kan av det liv vi fått.

Mårten föreläser om att våga vara unik och att tro på sig själv även om ingen annan gör det, att följa sin magkänsla och hur du med enkla medel kan öka sin självkänsla och må mycket bättre. Föreläsningarna är väldigt inspirerande och görs alltid med en stor portion humor.

FÖRELÄSNINGAR:
Minneslycka istället för minneslucka "Har ni problem med alkohol på er arbetsplats? Är det alltid några på företaget som utmärker sig negativt när det är fest eller after work? Känner du att du vill och borde hjälpa men inte vet hur, eller vill undvika jobbiga konfrontationer? Då är Mårten Anderssons föreläsning "Minneslycka istället för minneslucka" det ditt företag letar efter!

På ett både mycket humoristiskt sätt och allvarligt vis så balanserar Mårten, utan massa pekpinnar, med fingertoppskänsla kring ett av vårt lands största hälsosjukdomar – alkohol. Det är en unik och väldigt personlig föreläsning som ändå publiken kommer känna igen sig i. Mårten berättar om sitt eget liv där han gick från en allt snabbare snurrande vardag som TV-kändis och festprisse till en sen sommarnatt då allt höll på att ta slut, och beslutet om att förändra sitt liv.

I "Minneslycka istället för minneslucka" bjuds publiken på galna historier ur 20 år av festande som Sveriges svar på Charlie Sheen till de många baksidorna av ett osunt förhållande till alkohol. Mer än något annat ger föreläsningen en ökad förståelse kring vår syn på alkohol och framför allt så ger den publiken verktyg för att kunna förändra ett negativt mönster. Det är en föreläsning som inte lämnar någon oberörd.

Från en källare i Gamla stan till Jerry Seinfeld i Globen
Mårten Andersson har kallats PR-geni men är framför allt entreprenören som alltid gått sin egen väg. Även när andra tvivlat. Han grundade RAW comedy club i en trång källare i gamla stan och några år senare sålde han ut Globen med världsstjärnan Jerry Seinfeld. Mårten var också hjärnan bakom att erbjuda det dansande internetfenomenet Sean Banan ett skivkontrakt och både bli musikartist, Melodifestivalartist och landets största stjärna bland unga.

Mårtens senaste projekt är den banbrytande alkoholfria nattklubbssuccen SOBER. Både klubben och Mårten har uppmärksammats över hela världen och självaste talkshowstjärnan Conan O’Brien skojade nyligen om SOBER i sitt TV-program.

"Från en källare i gamla stan till Jerry Seinfeld i Globen" är en mycket rolig och inspirerande föreläsning som bland annat handlar om att våga tänka utanför den berömda boxen, att ingenting är omöjligt, vikten av positiva tankar, att våga misslyckas för att lyckas och hur man lyckas skapa PR och hype kring varumärken i ett allt högre mediabrus. Publiken får också följa med på en resa bakom kulisserna och höra skvaller om världsstjärnor, komiker och annat från Mårtens dryga 20 år i underhållningsbranschen i både Sverige och utomlands.

Mer fakta: Mårten Andersson har levt halva sitt 40 åriga liv inom svensk media och underhållning. Under 90-talet jobbade han som programledare på ZTV under de berömda ZTV åren som fostrade stjärnor som Henrik Schyffert, Kristian Luuk, Erik Haag och många andra. Parallellt med TV-jobbet arbetade han som reporter på Radiosporten. Vid 25 års ålder slog han igenom som komiker i kultförklarade och grammis-nominerade P3 programmet "Pippirull" där han gjorde imitationer av bland andra Dr Alban och Mikael Persbrandt.

Mårten debuterade som ståuppkomiker år 2000 och är en av landets absolut populäraste och mest efterfrågade ståuppkomiker. 2004 grundade han standupklubben RAW och tog klubben på en resa från en gratisklubb i en trång källare i Gamla stan till fullsatta shower i Globen och på Friends Arena med Jerry Seinfeld och Eddie Izzard.

Mårten har också synts i varenda svensk TV-kanal både som programledare och komiker. Vid sidan av sitt liv som komiker, programledare och entreprenör har han de senaste femton åren intresserat sig för personlig utveckling och jobbar dagligen med att inspirera sig omvärld.

Pressbilder

Mårten Andersson

Mårten Andersson

Komiker

Fotograf: Ulrika Campbell

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2