Mats-Eric Nilsson
Kamp mot fusk med mat – och vin!
Mats-Eric Nilsson är journalisten som skakade om livsmedelsbranschen med storsäljaren "Den hemlige kocken". I den nya boken "Château Vadå" tar han sig an vinindustrin.
Mats-Erics böcker – som avslöjar hur våra moderna livsmedel blivit fattiga på riktiga råvaror, men desto rikare på tillsatser – har sålt i mer än 450 000 exemplar och översatts till flera språk. Han är en mångfaldigt prisbelönt författare och en flitigt anlitad föreläsare över hela Norden.
I Château Vadå tas läsaren med bakom vinindustrins kulisser och får veta vad som döljer sig bakom etiketternas idylliska beskrivningar av äkthet och tradition. På Systembolaget är vi konsumenter faktiskt i ett ännu större underläge än i på Ica eller Coop.
2017 kom Måltidens magi, där han satte han fokus på själva måltiden, som i vår tid så ofta slarvas bort. När du slänger i dig maten framför datorn, när familjen alltför sällan äter tillsammans – och när våra äldre tvingas sitta i ensamhet med hemtjänstens matlådor.
Idag erbjuder Mats-Eric tre olika föredrag;
• Château Vadå
Om det okända fusket med vinet i ditt glas – och hur man ska göra för att hitta de goda alternativen.
• Pulvermosets land
Om de tidigare böckernas avslöjanden av tillsatser och matfusk – och hur lätt man kan gå över till äkta vara. (Två versioner: konsument och offentlig sektor)
• Måltidens magi
Om hur vi glömmer bort matbordets välgörande gemenskap, som faktiskt kan slå ut vilken modediet som helst. Och vad vi kan göra för att återupprätta måltiden – hemma, på jobbet, i skolan och på äldreboendet.