Mats-Eric Nilsson

Mats-Eric Nilsson

Kamp mot fusk med mat – och vin!

Mats-Eric Nilsson är journalisten som skakade om livsmedelsbranschen med storsäljaren "Den hemlige kocken". I den nya boken "Château Vadå" tar han sig an vinindustrin.

Mats-Erics böcker – som avslöjar hur våra moderna livsmedel blivit fattiga på riktiga råvaror, men desto rikare på tillsatser – har sålt i mer än 450 000 exemplar och översatts till flera språk. Han är en mångfaldigt prisbelönt författare och en flitigt anlitad föreläsare över hela Norden.

I Château Vadå tas läsaren med bakom vinindustrins kulisser och får veta vad som döljer sig bakom etiketternas idylliska beskrivningar av äkthet och tradition. På Systembolaget är vi konsumenter faktiskt i ett ännu större underläge än i på Ica eller Coop.

2017 kom Måltidens magi, där han satte han fokus på själva måltiden, som i vår tid så ofta slarvas bort. När du slänger i dig maten framför datorn, när familjen alltför sällan äter tillsammans – och när våra äldre tvingas sitta i ensamhet med hemtjänstens matlådor.

Idag erbjuder Mats-Eric tre olika föredrag;

Château Vadå
Om det okända fusket med vinet i ditt glas – och hur man ska göra för att hitta de goda alternativen.

Pulvermosets land
Om de tidigare böckernas avslöjanden av tillsatser och matfusk – och hur lätt man kan gå över till äkta vara. (Två versioner: konsument och offentlig sektor)

Måltidens magi
Om hur vi glömmer bort matbordets välgörande gemenskap, som faktiskt kan slå ut vilken modediet som helst. Och vad vi kan göra för att återupprätta måltiden – hemma, på jobbet, i skolan och på äldreboendet.

Pressbilder

Mats-Eric Nilsson

Mats-Eric Nilsson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2