Mia Odabas
Fotograf: Peter Brinch

Mia Odabas

Ekonom och journalist som reder ut begreppen

Mia Odabas är ekonom och ekonomijournalist med en bakgrund bl.a. som nyhetsreporter och redaktör på SVT:s A-ekonomi och Aktuellt, som skribent i Dagens Nyheter och Dagens Industri samt som krönikör i Svenska Dagbladet.

Med sin ekonomiexamen och bakgrund som ekonomijournalist kan Mia Odabas givetvis bolla med siffror på alla tänkbara sätt. Men hon plockar också fram det som inte står i årsredovisningarna. Det där unika som man bara lockar fram med en stor portion nyfikenhet och adekvat fingertoppskänsla.

Mia Odabas är alltid rejält påläst - så pass att hon i rätt ögonblick släpper manus och följer intressanta spontanspår. Men hon är noga med att alltid i sinom tid styra tillbaka till den röda tråden. Och hon är ytterst petnoga med tider.

När Mia Odabas modererar kan såväl arrangör som scengäster och publik slappna av och känna sig trygga med att det alltid händer oväntade saker. Nya svar på gamla frågor, "dumma" frågor som ingen annan vågar ställa och som därför ofta får helt udda svar, gamla rävar som pratar på nya sätt och nya lösningar på gamla problem. Hon hanterar såväl scenovana som pratglada personer med varsam men fast hand, samt tillräcklig men inte överdriven pondus.

Mia Odabas är ytterst seriös i mitt modererande, men är för den skull långt ifrån alltid allvarlig. Humor är en underskattad egenskap för att skapa ett än mer seriöst sammanhang, där budskap inte bara går UT utan också IN någonstans.

Pressbilder

Mia Odabas

Mia Odabas

Fotograf: Peter Brinch

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2