Michael Soussan
Fotograf: Kilian Munch

Michael Soussan

Hur lyder berättelsen om den värld vi lever i?

Berättandets betydelse i en era av kvantpåverkan

Michael Soussan är en kritikerrosad författare och manusförfattare med en bakgrund inom journalistik, internationella relationer och krisdiplomati. Hans egen berättelse har blivit filmatiserad med Theo James (som Michael) och Sir Ben Kingsley i huvudrollerna. Michael har arbetat för CNN, på K Street i Washington, vid FN, och som oberoende journalist och konsult, med uppdrag i bland annat Irak, Kongo och Afghanistan.

Michaels föreläsning Visselblåsaren handlar om hans personliga berättelse och de lärdomar som kan dras om hur global korruption underminerar våra demokratiska institutioner och vår säkerhet. Trots det allvarliga ämnet presenterar Michael det på ett sätt som gör upplevelsen upplyftande och engagerande, genom att driva med mediernas ofta ensidiga bevakning och avslöja de dolda sanningarna.

I föreläsningen Kvantpåverkan beskriver Michael hur den radikala utvecklingen av vår mediesfär och konsumtionen av nyheter påverkar vårt globala perspektiv och ökar vår stress. Han förklarar detta fenomen som "kriget om din uppmärksamhet" och diskuterar hur algoritmer och AI formar vad vi ser och hur vi tänker. Denna föreläsning är både tankeväckande och underhållande, och erbjuder en djupgående analys av vår moderna informationsmiljö.

Berättande för teambuilding och ledare är en föreläsning där Michael delar med sig av sin omfattande erfarenhet som talskrivare, producent och kommunikationsrådgivare. Han visar hur kraften i berättande kan användas för att stärka team, förbättra moralen och skapa effektiva budskap. Med konkreta exempel och interaktiva inslag hjälper Michael ledare och team att använda berättartekniker för att förbättra sin kommunikation och nå sina mål.

Michael Soussans artiklar har publicerats i The New York Times, The Wall Street Journal, Time Magazine, The New Republic, The Independent, Prospect magazine, och han har medverkat i direktsända intervjuer för CNN, NPR, BBC, Skynews och MSNBC.

Ett urval av de föreläsningar Michael har gjort inkluderar uppdrag för Harvard Club of New York, Johns Hopkins University, London School of Economics, Morgan Stanley Torch Talks, Google Talks, YouTube Build, Transparency International, den amerikanska kongressen och olika konfidentiella briefingar, inklusive på en konferens med United States Central Command, som fokuserade på att använda berättartekniker för att motverka extremistiska narrativ. Michael Soussan har vittnat inför kongressen och undervisat i en skrivkurs vid New York Universitys Center for Global Affairs och är specialist på att hjälpa ledningsteam att möta ständigt nya utmaningar inom kommunikation.

Video

Pressbilder

Michael Soussan

Michael Soussan

Författare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2