Michel Riddez

Berättelser och idéer som förmedlas live tillför något som rörliga bilder och skrift aldrig kan erbjuda

Fotograf: Jonas Böttiger

Michel Riddez

Presentationer som berör

"Berättelser och idéer som förmedlas "live" tillför något som rörliga bilder och skrift aldrig kan erbjuda. Mina kurser handlar om att få talare att öppna upp något inom sig själva och ha kunskaper att skapa presentationer och tal på hög nivå".

Michel Riddez är skådespelaren som håller unika kurser och föreläsningar i presentationsteknik. Han utgår från scenen, filmen och konsten för att lära ut hur man skapar personliga, oförutsägbara, dynamiska och underhållande presentationer. Kurserna har varit mycket populära och uppskattade genom åren, då deltagarna får träning i att strukturellt bygga ett spännande manus, förhålla sig till detta, till sin publik och till sig själva i alla situationer då de möter denna publik. Kurser som skiljer sig väsentligt från den uppsjö kurser som finns i Presentationsteknik och Retorik och lämnar ett starkt känslomässigt avtryck. Idag skriver och producerar Michel även egna filmer och filmmanus.

Michel har 30 års erfarenhet som skådespelare på landets olika scener och på film och TV. "Alla Råns Moder" med Johan Falk från 2013 och "Chasing Rainbows" (USA), novellfilmen "AKT 2" är några exempel. Den sistnämnda har han vunnit flera priser för i USA och Frankrike, även som medförfattare. Han har många års erfarenhet av att undervisa skådespelare och varit huvudlärare på en egen privat skådespelarutbildning, Stockholms Teaterinstitut 2000-2007. Hans unika kurser och föredrag i presentationsteknik har varit mycket populära och uppskattade genom åren, hur man bygger en berättelse och förhåller sig autentiskt till sin publik.

Efter att ha undervisat skådespelare i närmare tjugo år, själv ofta stått på scen och framför kamera, var det ett naturligt steg att använda sina erfarenheter för att hjälpa människor att hålla presentationer framför en publik. Framförallt ser han hur hans kunskaper i strukturell dynamik och dramaturgi har stor inverkan på talares förmåga att upprätthålla ett spännande och intressant föredrag.

Berättelser och idéer som förmedlas "live" tillför något som rörliga bilder och skrift aldrig kan erbjuda. Michels kurser handlar om att få talare att öppna upp något inom sig själva. Att få dem att dela med sig av något som är på riktigt, som har betydelse och väcker människors empatiska förmåga. Han har ett stort engagemang i att hjälpa människor att träda fram inför andra med sin alldeles egna unika personlighet och samtidigt dela med sig något som är mycket större och viktigare än hen själv. Att förmedla något från en större eller mindre "scen" som lämnar kvar något nytt till publiken när de går därifrån.

Michel är också författare till boken "Måla med svart eller vitt", en bok om framgångsrik kommunikation som utgår från konstens beskaffenhet.
En bok som fick mig att släppa pressen när jag skulle föreläsa första gången. Den fick mig att inse att det är okej att våga gå på magkänsla och köra på det jag tror på. Den perfekta handboken i kommunikation. - Brita Zachari, journalist

Kurser;
Konsten att hålla presentationer - del 1 och 2
Vad kan vi som professionella kommunikatörer lära oss av konstnärligt arbete då dagens tekniska utveckling ständigt utmanar den enskilda individens förmåga att beröra sin publik?

Föreläsningar;
Prestationer som berör eller "Måla med svart eller vitt men aldrig med grått"
Föreläsningen vänder sig till dig som i olika sammanhang vill dela med dig av dina kunskaper och idéer på ett minnesvärt sätt. Oavsett om du utgår ifrån en större eller mindre scen, eller vill kommunicera det skriftligt.

Scenskräck
Hur går du från att känna skräck, ångest, panik, obehag, oro, olust och obekvämhet inför att tala inför andra människor till att ägna dig åt någonting utöver dessa känslor och förnimmelser? Det vill säga ditt uppdrag.

Låt konsten bli ett verktyg för teamutveckling
Vad har vi att lära oss av en film, teaterensemble, en symfoniorkester eller ett rockband? Arbetar ditt team, eller grupp effektivt? När team och arbetsgrupper fungerar bra kan de åstadkomma fantastiska resultat. När de inte fungerar klarar vi oss bättre utan dem.

Sagt om Michel;
"Finns ingen bättre inspiratör och tränare i berättelsens konst." - Ann Malmsten, INDEA.

"Michel Riddez är ett proffs som tar ett helhetsgrepp kring att presentera både sig själv och de budskap jag vill framföra. Hans förankring kring det sceniska och strukturer är mycket givande. . Kan varmt rekommendera honom." - Leif Nyman, INDEA.

Pressbilder

Michel Riddez

Michel Riddez

Skådespelare

Fotograf: Jonas Böttiger

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2