Mikael Wallteg

Mikael Wallteg

Från botten till toppen - Ledarskap och inspiration

Möt förändringsledaren bakom Systembolagets resa mot imponerade kunder via ledarskapet och en värderingsbaserad kultur.

Inspireras av Mikaels berättelse om hur Systembolaget har gått från ett regelstyrt företag till ett företag som bygger på värderingar och personligt ansvarstagande. Attraktiva målbilder skapar förutsättningar och frigör kraften i alla medarbetare för att vara sitt bästa jag i varje möte med kunden. Ett ledarskap som kännetecknas av närhet, passion, engagemang och kommunikation skapar förutsättningar för människor att växa och leverera imponerande kundmöten.

Mikael har som Vice VD/försäljningsdirektör under 16 år haft ledarskapet över Systembolagets 438 butiker och den resa som tagit företaget från lägsta förtroende till högsta förtroendet i Sverige. Kunderna rankar idag Systembolaget som Sveriges bästa serviceföretag (Service Score). Mikael föreläser med passion och glädje om ledarskap, personligt ansvarstagande, hållbar förändringsledning, och strategisk utveckling.

Med mycket glädje och passion delar Mikael med sig av vilka framgångsfaktorer som varit avgörande och vilka utmaningar som kantat vägen. En spännande berättelse med många konkreta exempel som ger lyssnarna inspiration, energi och möjlighet till reflektion. Presentationen kan presenteras under 45 - 75 minuter och inspirera företag, ledare, konferensdeltagare eller ledarmöten.

Visste du?
• Systembolaget säljer för 35 miljarder och har över 35 miljoner besök på webben
• Företaget har 438 butiker och 122 miljoner kundbesök/år
• Drygt 5000 anställda
• Opinionsindex som tar reda på hur många som vill behålla Systembolaget har utvecklats från 50 % -77 %
• Företaget har ca.700 leverantörer och 18 tusen artiklar i sortimentet
• Har vunnit service score 4 år i rad. Företag i 21 olika branscher bedöms av 4000 kunder


Kunder har sagt;
Mikael var fantastisk, ingen har sagt något annat, han var höjdpunkten på deras ledardagar, hans visionära ledarskap och att värderingsstyra, att alla olika enheter drar åt samma håll, mot samma mål - men har en frihet att forma hur man tar sig dit. Även att vara modig som ledare, att rätt person är på rätt plats föll i god jord. Alla kan koppla till förändringen som Systembolaget genomgått. Han höll fin kontakt innan genomförandet, han byggde en relation med kunden redan innan.

Professionellt, nära och spännande, det väckte intresse i förändringsprocess, lite kittlande. Alla har ju en relation till Systembolaget, alla kan koppla och sätta sig in. Hans personlighet inger förtroende och väcker intresse, det var 200 chefer som lyssnade, han var trovärdig, det var kopplat till verkligheten. Det var på riktigt! Detta har de fått återkoppling på från de olika cheferna. Det kom fram folk efteråt och var intresserade. Mycket nöjd kund!

Pressbilder

Mikael Wallteg

Mikael Wallteg

Förändringsledare

Organisation

Medarbetare & Team

Inspirerande processledare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2