Mikael Wallteg

Mikael Wallteg

Från botten till toppen - Ledarskap och inspiration

Möt förändringsledaren bakom Systembolagets resa mot imponerade kunder via ledarskapet och en värderingsbaserad kultur.

Inspireras av Mikaels erfarenheter om hur förändring skapas på riktigt och är hållbar över tid. Attraktiva målbilder, personligt ansvarstagande skapar förutsättningar och frigör kraften i alla medarbetare för att vara sitt bästa jag i varje möte med kunden. Samla kraften i gemensam riktning för att skapa kraft. Ett ledarskap som kännetecknas av närhet, passion, engagemang och kommunikation skapar förutsättningar för människor att växa och leverera imponerande kundmöten. Mikael delar frikostigt med sig av sina erfarenheter som mångårig föreläsare, rådgivare och mentor.

Mikael har som Vice VD/försäljningsdirektör under 16 år haft ledarskapet över Systembolagets stora transformering som tagit företaget från lägsta förtroende till högsta förtroendet i Sverige. Kunderna rankar idag Systembolaget som Sveriges bästa serviceföretag (Service Score), högst anseende (Sifo) och hållbaraste företaget (Sifo). En stor förändring som flertalet av kunderna upplevt.

Mikael föreläser med passion och glädje om ledarskap, personligt ansvarstagande, hållbar förändringsledning, och strategisk utveckling. Han delar sig av vilka framgångsfaktorer som varit avgörande och vilka utmaningar som kantat vägen. En spännande berättelse med många konkreta exempel som ger lyssnarna inspiration, energi och möjlighet till reflektion. Presentationen kan presenteras under 45 - 75 minuter och inspirera företag, ledare, ledningsgrupper, konferensdeltagare eller ledarmöten.

Kunder har sagt;
För första gången kommer vi hem från en konferens och känner oss inspirerade – på riktigt. Många gånger förr har det varit intressanta ämnen som kittlat, men efter någon dag har det runnit av; man är tillbaka i den vardagliga lunken och det mesta blir som vanligt. Med Mikael är det konkret. Inspirerande och lätt att ta till sig.

Mikael var fantastisk, ingen har sagt något annat, han var höjdpunkten på deras ledardagar, hans visionära ledarskap och att värderingsstyra, att alla olika enheter drar åt samma håll, mot samma mål - men har en frihet att forma hur man tar sig dit. Även att vara modig som ledare, att rätt person är på rätt plats föll i god jord. Alla kan koppla till förändringen som Systembolaget genomgått. Han höll fin kontakt innan genomförandet, han byggde en relation med kunden redan innan.

Professionellt, nära och spännande, det väckte intresse i förändringsprocess, lite kittlande. Alla har ju en relation till Systembolaget, alla kan koppla och sätta sig in. Hans personlighet inger förtroende och väcker intresse, det var 200 chefer som lyssnade, han var trovärdig, det var kopplat till verkligheten. Det var på riktigt! Detta har de fått återkoppling på från de olika cheferna. Det kom fram folk efteråt och var intresserade. Mycket nöjd kund!

Vill bara återkoppla att ditt föredrag verkligen var mycket uppskattat på vår konferens. Man upplevde det som väldigt relevant – och kopplingen till hur Systembolaget jobbat med att skapa det där "extra" för att se och möta kunden var spot on kopplat till vår strategi när det gäller vårt kundlöfte kommenterade flera jag pratade med igår. Det är kanske ett litet "avvaktande" gäng som inte ställer så mycket frågor i den här större omfattningen. Men din presentation skapade by far de flesta skratten och det var som sagt tyst så att man kunde höra en knappnål falla när du pratade -mao tecken på total koncentration och att man lyssnade hundraprocentigt.

Pressbilder

Mikael Wallteg

Mikael Wallteg

Förändringsledare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2