Moa Herngren

Moa Herngren

Bonusfamiljen – så får du den att fungera!

Författaren och journalisten Moa Herngren är aktuell med boken "Fältguide för Bonusfamiljen" (Bonnier Fakta) som är en peppande och lösningsorienterad handbok för hur man överlever den nya familjen

Hälften av alla äktenskap i Sverige slutar i skilsmässa och mer än vart tionde barn lever i en nybildad familj. Många utgår från att en bonusfamilj ska se ut och fungera som en kärnfamilj och blir förvånade och besvikna när förväntningarna inte infrias. Så hur gör man då?

Moa Herngren föreläser om sin egen bonusresa och ger verktyg, råd, tips och tankar kring hur man kan förhålla sig till bonuslivet. Vad ska vi tänka på när vi flyttar ihop? Hur gör man när det inte lirar med bonusbarnen? Hur hanterar vi svartsjuka och jobbiga ex? Och hur får vi två olika familjekulturer (och kärleken) att funka under samma tak?

Hon menar att även kärnfamiljen har mycket att lära av hur bonusfamiljen lever och fungerar och att vi trots allt är skapta sedan flera tusen år tillbaka till att leva i flock. I hennes föreläsning finns inspiration och pepp oavsett vilken familjekonstellation du lever i.

Moa Herngren är författare och journalist och har skrivit fem romaner sedan hon debuterade 2007 med "Allt är bara bra, tack"(Albert Bonniers förlag). Hon arbetar även som manusförfattare för tv och film och i januari 2017 har dramaserien "Bonusfamiljen" premiär på SVT som hon har skapat tillsammans med Clara och Felix Herngren.

I nya faktaboken "Fältguide för bonusfamiljen" skriver Moa personligt om sin egen bonusresa och ger sig också ut på expedition bland Sveriges bonusfamiljer för att lyssna till deras erfarenheter. Här bidrar familjeterapeuter, psykologer och experter som Jesper Juul, Per Naroskin, Malin Bergström, Mia Edwall Insulander och Clara Herngren med goda råd för att hitta bra lösningar. En bok som innehåller både igenkänning och smarta tips och verktyg för alltifrån relationer och boende till juridik och ekonomi.

Moa Herngren

Moa Herngren

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2