Nadja Yllner
Fotograf: Lova Yllner

Nadja Yllner

Journalist, moderator och debattledare

Nadja Yllner är en prisbelönt undersökande journalist som under många år jobbat för SVT:s Uppdrag granskning. Idag tar hon vid sidan av journalistiken också uppdrag som moderator och debattledare.

Nadja Yllner är van vid att stå på scen och tappar aldrig skärpan under sina intervjuer. Hon hittar de mest spännande konflikterna och lyckas därför ofta få samtalen och debatterna att bli både underhållande och lärorika. Hennes stora engagemang i samhällsfrågor smittar och sprider sig till publiken.

Nadja Yllner är en prisbelönt undersökande journalist som jobbar med några av Sveriges största samhällsprogram – till exempel Uppdrag granskning och Aktuellt.

Hon har även skrivit boken Hon kallades hemmasittare… om skolan, tårarna och kampen i hallen (Forum 2021). Boken har fått stort genomslag och beskrivs av Psykologtidningen som "ett måste på att läsa-listan" för alla som berörs av problematiken.

Hennes föreläsning sätter ljuset på en alarmerande samhällsutveckling. Antalet barn som får NPF-diagnoser, utvecklar ångest och depressioner och därmed inte längre klarar av att gå till skolan blir fler och fler för varje år. Varför ser det ut så här? Och vad kan vi som individer och samhället göra åt det? Nadja Yllner ger sina svar på frågorna och berättar om hur det gick till när hennes dotter Lova blev - och slutade vara - hemmasittare.

Nadja Yllner är också en erfaren moderator och debattledare som trivs på scenen och är expert på att mejsla ut de viktigaste frågorna och hålla skärpan i samtalen.

Flera av Nadja Yllners avslöjanden har gjort kraftfulla avtryck i samhällsdebatten.

I "Imamernas råd" lyckades hennes team med hjälp av dold kamera avslöja vilka kvinnofientliga värderingar som spreds av några av Sverige största moskéer. För detta fick Nadja Yllner ta emot både Prix Egalia och Pennskaftspriset. Så sent som i år fick hon Guldspaden (2024) för Spermieskandalen, Uppdrag gransknings avslöjade om hur spermier stulits och skapat ofrivilliga biologiska pappor.

Hennes gedigna erfarenhet av att gå till botten med missförhållanden och göra ansvarsutkrävande intervjuer gör henne väl lämpad att också hålla i debatter och leda samtal på ett sätt som engagerar publiken.

Pressbilder

Nadja Yllner

Nadja Yllner

Journalist

Fotograf: Lova Yllner

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2