Nisha Besara

Nisha Besara

Statsvetare och mycket uppskattad moderator

Nisha Besara är en kunnig och efterfrågad moderator, som ständigt får toppresultat i utvärderingar. Hennes breda erfarenheter, från olika sektorer i samhället, slår igenom när hon leder samtal.
Hon var nominerad till Årets talare - Moderator 2017.

Nisha Besara är statsvetare och skribent och har en lång bakgrund inom politik, kultur och medier. Hon har varit moderator i stora sammanhang i över tio år och inom vitt skilda ämnen, såsom bygg- och bostadsfrågor, kompetensförsörjning, etablering av nyanlända, jämställdhetsfrågor, folkbildningsfrågor, mångfald och kulturpolitik.

Till vardags är Nisha Besara Chief Operating Officer på public affairs-byrån Rud Pedersen och arbetar med politisk rådgivning till företag och organisationer. Innan dess var hon VD för teaterverksamheten Unga Klara AB, som tack vare Nishas intensiva lobbyarbete gick från nedläggningshotad fri teatergrupp till att utses av regeringen till nationalscen för barn och unga.

Efter lastbilsattacken i Stockholm den 7 april 2018 var Nisha en av de två arrangörerna i den stora Kärleksmanifestationen på Sergels torg. Hon har också fram till nyligen skrivit kolumner i Expressen och sitter i ett flertal styrelser, bland annat AIX Arkitekter AB, Långmyre Vineri AB och Stiftelsen Expo.

Tidigare har Nisha arbetat som General Manager för Postkodlotteriets Kulturstiftelse, chefredaktör för Dagens Arena, ledarskribent på Aftonbladet och politiskt sakkunnig i Regeringskansliet. Hon har bland andra utmärkelser utsetts till en av Sveriges 101 supertalanger av Veckans Affärer, en av Almedalens 100 mäktigaste av tidningen Resumé och funnits med på Ledarnas lista "Framtidens Kvinnliga Ledare" i fem år.

Förutom att vara en proffsig och kompetent moderator, kan Nisha föreläsa om politiskt påverkansarbete, hur vi alla diskriminerar varandra och vad som krävs för att vi ska sluta med det samt varför kultur och konst på riktigt kan förändra människor och samhällen.

Video

Pressbilder

Nisha Besara

Nisha Besara

Statsvetare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2