Oscar A. Jonsson

Oscar A. Jonsson

Expert på krigsvetenskap, författare, specialist på Ryssland

Insikter och råd från en världsledande expert inom geopolitik och modern krigföring

Oscar Jonsson är känd för sina insikter inom säkerhetspolitik, Ryssland, framväxande teknologier, geopolitik och den samtida krigskonsten. Han har framträtt som talare inför ministrar, generaler, företagsledare och yrkesverksamma, och levererat föreläsningar om hur man navigerar genom de komplexa frågorna om kriser, konflikter och krig på 2000-talet. Genom att skickligt fläta samman det förflutna, nuet och framtiden, levererar Jonsson sina presentationer på ett pedagogiskt och engagerande sätt.

Oscar innehar en doktorsexamen i krigsvetenskap från King’s College i London och är författare till boken "The Russian Understanding of War". Boken har bland annat belönats med ett pris från USA:s försvarsdepartement och har tagits med i läslistorna för militära befäl över hela världen, inklusive ledare för USA:s specialstyrkor, chefen för Storbritanniens flygvapen och Sveriges flygvapenchef.

Under sin karriär har Jonsson skaffat sig en gedigen erfarenhet inom Försvarsmaktens högkvarter och har även utfört fältstudier av rysk krigföring i Ryssland, Ukraina och Georgien. Vidare fungerar han som utbildare för diplomater vid det amerikanska utrikesdepartementet, vilka är under intensiv förberedelse inför placering i Moskva. Hans förmåga som utbildare framträder på scen, där han effektivt väver in publikens tankar och frågor i föreläsningen.

Oscar A. Jonsson har en gedigen erfarenhet av att hålla föreläsningar för företagsledningar och myndigheter om de geopolitiska konsekvenserna av säkerhetspolitik, och särskilt det som påverkar den ryska säkerhetspolitiken.

Han är en frekvent gäst i mediesammanhang och en efterfrågad expert på sitt område och han föreläser både på svenska och engelska.

Populära föredragstitlar: Geopolitik 2023 | Kriget i Ukraina | Att begripa och missuppfatta Ryssland

Pressbilder

Oscar A. Jonsson

Oscar A. Jonsson

Säkerhetspolitiker

Fotograf: Anders Meisner

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2