Palle Lundberg
Fotograf: Peter Brinch

Palle Lundberg

Årets Chef 2009 och författare till boken Träna ledarskap

Palle Lundberg berättar med energi och passion om konsten att lyckas som ledare, och om sin egen resa från blyger till Årets Chef.

2009 utsågs han till Årets Chef, "för att han sätter upp tydliga mål och får genom sitt engagerade och energiska ledarskap med sig medarbetarna på vägen". Palle Lundberg har mer än 25 års erfarenhet av ledarskap från olika sammanhang, som konsult- och servicechef, kommundirektör och nu stadsdirektör i Helsingborg. Han vet hur man leder både små och stora organisationer, hur man samspelar med sina uppdragsgivare i styrelser och ägare samt hur man arbetar med utveckling på alla nivåer i en organisation. Han har också skrivit den uppskattade och konkreta boken "Träna ledarskap" tillsammans med psykologen Sara Henrysson Eidvall.

Palle föreläser för nya såväl som rutinerade chefer. Han berättar om sin ledarbana där han har tvingats ta sig över ett och annat hinder på vägen till framgång. Ingen är född till ledare, inte Palle heller. Men träning lönar sig, och Palle tränar fortfarande. Ledarskap i ett nytt sammanhang kräver ett nytt ledarskap och då gäller det att vara vältränad. Palle berättar hur.

Ledarskap handlar om att organisera så att andra kan lyckas. För att kunna göra det måste man förstå och kommunicera mål och uppdrag samt ha rätt planeringshorisont. Och hur vet man om man lyckas som ledare? Jo, när medarbetarna når sina mål. Framtidens ledare måste i mycket större utsträckning ställa sig frågan. Varför ska mina medarbetare följa mig? Morgondagens medarbetare måste vilja följa sina ledare för att prestera och må som bäst. Och för ledarna handlar det om att ha mandat, tydliga och meningsfulla mål på rätt tidshorisont, trovärdighet och en uppriktig vilja att åstadkomma något som gör att medarbetarna vill vara med på tåget. Annars står man där ensam.

Pressbilder

Artiklar

Palle Lundberg

Palle Lundberg

VD SKR

Fotograf: Lena Evertsson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2