Pamela Andersson Alselind

Pamela Andersson Alselind

Att träna för livet

Pamela Andersson är aktuell med boken Jag ska inte dö i dag (Bonnier Fakta), och föreläsningen Att träna för livet. Där berättar hon om hur det är att leva med cancer och hur mental styrka och fysisk träning kan jämna ut oddsen mot en till synes omöjlig

Föreläsningen är baserad på boken Jag ska inte dö idag och handlar om en resa med ett okänt slut. En resa hand i hand med ödet, genom strålningar, hårbortfall och ständiga cellgiftsbehandlingar. Om skelettsmärtor och en vilja som kan försätta berg. Men också om hur järnhård vilja, träning och en spirande kärlek tillsammans kan jämna ut oddsen mot cancern.

Den 3 juli 2012 föll journalisten och tv-profilen Pamela Andersson ihop i joggingspåret efter Norr Mälarstrand i Stockholm. Hon fördes till St Görans sjukhus där hon fick ett svårt epilepiskt anfall och vaknade upp utan att kunna prata och med slangar överallt.

Efter en vecka kom beskedet som en kalldusch:
- "Du har en tumör i din hjärna som vi aldrig kommer att kunna operera bort."
- "Hur lång tid har jag kvar att leva?"
- "Det vet vi inte".

Hur hittar man en väg ut ur skräcken och paniken över att inte få se sina barn växa upp? Kan man springa ifrån döden? Hur ser räddningsplankan ut för den som vägrar att ge sig? Om detta handlar Pamelas starka föreläsning om. Samtidigt är det inte bara en föreläsning om cancer, i många fall kan den här peppande berättelsen också appliceras på andra svåra situationer i livet. Svek. Skilsmässa. Att helt plötsligt bli av med sitt jobb. Pamelas resa är inte slut. Det är en pågående kamp mot sjukdomen – och att träna för livet har blivit hennes signum.

Pamela Andersson prisades för sin bok och sina krönikor när hon fick Journalistpriset 2014 av CancerRehabFonden. Hon är chefredaktör för tidningen ToppHälsa, ständig panelmedlem i Sportpanelen i SVT:s Gomorron och var även nominerad till Årets Krönikör 2013 av Sveriges Tidskrifter. Hon var under många år krönikör i tidningen Expressen och jobbade 2000-2003 som utrikeskorrespondent i New York och London. Sedan 2013 är hon ambassadör för Cancerfonden.

Pressbilder

Pamela Andersson Alselind

Pamela Andersson Alselind

Fotograf: Andrea Björsell

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2