Parul Sharma
Fotograf: Mattias Ahlm

Parul Sharma

Expert på hållbarhet och mänskliga rättigheter med en global påverkan

Parul Sharma, en banbrytande föreläsare och författare, utnyttjar sin omfattande expertis inom hållbarhet och mänskliga rättigheter för att väcka engagemang och öka medvetenheten om kritiska globala utmaningar.

Parul Sharma, en ledande hållbarhetsexpert och framstående människorättsjurist, har gjort sig bemärkt genom sitt engagemang i miljö och social rättvisa. Med en imponerande bakgrund som inkluderar toppositioner i näringslivet och ideella sektorer, har Parul etablerat sig som en auktoritet inom området. Hennes arbete sträcker sig från att vara VD för Academy for Human Rights in Business till att vara en aktiv del av RealStars och Wateraid Sverige. Paruls insatser och föreläsningar präglas av hennes omfattande erfarenhet och passion för hållbar utveckling och mänskliga rättigheter.

Parul Sharmas professionella resa är lika mångfacetterad som den är inflytelserik. Från att vara en drivande kraft inom CSR Sweden och ha ledande roller hos företag som Sandvik och Stora Enso, till att vara en röst för förändring i organisationer som Greenpeace och Amnesty International, visar Paruls karriär på en djup förståelse för både näringslivets och samhällets behov. Som styrelseordförande för Amnesty International Sverige och ledare för Sveriges regerings Agenda 2030-delegation, har hon visat prov på exceptionellt ledarskap.

Dessutom har Parul bidragit till den svenska regeringens arbete med Agenda 2030 och varit en nyckelperson i att främja hållbarhetsmål globalt. Hennes tid som Head of CSR Compliance på Advokatfirman Vinge, där hon utvecklade effektiva anti-korruptionsprogram, och hennes arbete med att leda FN:s hållbarhetsmål, vittnar om hennes kompetens och engagemang för etiska frågor i näringslivet.

Parul är en flitigt anlitad talare och debattör, känd för sin förmåga att engagera och inspirera sin publik. Hennes insiktsfulla och vibrerande föreläsningar bygger ofta på personliga erfarenheter från fältarbete. Hennes medverkan i P1 Livsåskådning och podcasten "Rights talks with Parul" belyser hennes breda kunskap och förmåga att nå ut till en global publik. Parul är även en respekterad författare, med flera böcker som fokuserar på hållbarhet och mänskliga rättigheter.

Parul är inte bara en kraftfull röst inom hållbarhetsområdet, utan också en inspirerande personlighet som kontinuerligt bidrar till att forma en mer hållbar och rättvis värld.

Föreläsningar av Parul Sharma
Lärarnas Agenda 2030: Utbildningens roll i att främja globala mål
I denna föreläsning, baserad på hennes bok "Lärarnas Agenda 2030", utforskar Parul Sharmas hur utbildning kan bidra till att främja de globala hållbarhetsmålen. Genom att kombinera pedagogik med hållbarhetsvetenskap, ger hon lärare, skolledare och andra inom utbildningssektorn konkreta verktyg och metoder för att integrera Agenda 2030 i undervisningen. Parul betonar vikten av att inspirera elever och studenter att bli aktiva medborgare i strävan mot en hållbar framtid.

Din Agenda 2030: Att agera för en hållbar planet
Denna föreläsning baseras på Parul Sharmas bok "Din Agenda 2030. Så bidrar du till en hållbar planet". Här framhäver Parul vikten av individens roll i att uppnå de globala hållbarhetsmålen. Genom att kombinera praktiska exempel med inspirerande berättelser, visar hon hur var och en kan bidra till en hållbar utveckling. Föreläsningen riktar sig till en bred publik och syftar till att väcka engagemang och handlingskraft för en hållbarare värld.

Produktionskedjan: Ansvar för människa och miljö
Parul Sharma tar i denna föreläsning upp centrala teman från sin bok "Produktionskedjan". Hon diskuterar ansvarsfrågor inom miljö och mänskliga rättigheter, särskilt i relation till globala produktionskedjor. Målgruppen är framför allt inköpare och upphandlare, och Parul ger konkreta exempel på hur företag kan arbeta ansvarsfullt. Genom att belysa komplexa utmaningar och erbjuda lösningar, bidrar föreläsningen till ökad förståelse och handling för hållbar produktion.

Pressbilder

Parul Sharma

Parul Sharma

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
array(11) { ["network"]=> NULL ["network2"]=> NULL ["gclid"]=> NULL ["matchtype"]=> NULL ["copy"]=> NULL ["referer"]=> string(6) "Direct" ["last_language"]=> string(2) "sv" ["root_folder"]=> string(0) "" ["zopim"]=> array(1) { ["set_referer"]=> bool(true) } ["newsclick"]=> int(1) ["pageview"]=> int(1) }