Per Johansson

Per Johansson

Tidigare förbundskapten i handboll och utsedd till Årets Ledare 2012

Under Per Johanssons tid som förbundskapten i handboll tog Sverige sina första medaljer någonsin på damsidan. Det blev EM silver för seniorerna och två VM-guld för juniorerna.

Pers föreläsningar handlar i grund och botten om hans långa resa som ledare. Han talar om sunda och osunda drivkrafter. Vad det är som driver oss och ställer frågan om man är beredd att göra de uppoffringar som krävs. Han talar också om kraften som skapas när hela gruppen är djupt förankrad i processen. Skapandet av en hållbar värdegrund och värderingar som skall leva över tid och långsiktigt målsättningsarbete.

Per Johansson började sin karriär i Uddevalla HK som spelare. Han blev sen Sveriges yngste elittränare någonsin vid 22 års ålder och har sedan dess deltagit i ett stort antal mästerskap. Sitt genombrott som tränare fick han när han förde Kroppskulturs juniorlag till SM-final. Efter framgången blev han tränare för seniorlaget och lyckades med att kvalificera dem för spel i Elitserien. 2003 var han med och ledde herrarnas U21-lag till ett VM-guld.

Han tog sedan över som förbundskapten för damerna. Under Per Johanssons era tog sig damerna till sju raka mästerskap. Seniorlaget vann sensationellt ett EM-silver och på ungdomsidan tog man två VM-guld. Det var de första och hittills enda medaljerna som Sverige har tagit på damsidan i handboll.

Per Johansson blev utsedd till Årets Ledare 2012.

Per Johansson

Per Johansson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2