Peter Johansson

Peter Johansson

Musikalartisten och Sveriges främste Queen-tolkare

Rocksångaren, gitarristen, musikalartisten, Sveriges främste Queen-tolkare, Så ska det låta-veteranen, årets Östgöte. Peter Johansson kan beskrivas med många olika epitet. Han är uppvuxen i S:t Anna skärgård och har gjort stor succé i Londons West End.

Peter Johansson upptäcktes av den breda svenska publiken när han debuterade i SVTs Så ska det låta 2007. Med sin smittande energi och utstrålning tog han alla med storm och har sedan dess varit en av Sveriges mest eftertraktade artister. Men han var firad redan innan, av publiken i London.

Musikalartisten som erövrade West End
Direkt efter utbildningen på Balettakademiens musikalartistlinje i Göteborg åkte Peter till Tyskland för att medverka i musikalen Saturday Night Fever i Köln. Sedan återvände han för en kort period till Sverige och GöteborgsOperan för att spela Mark Anthony i uppsättning av musikalen A Chorus Line. Efter det sökte sig Peter till London och han skulle bli kvar nästan fem år och göra stor succé. Hans nya hem blev Dominion Theatre, en av Londons största teatrar med en publikkapacitet på 2.200. Musikalen We Will Rock You med story skriven av Ben Elton och musik av Queen hade då bara spelats i ett år. Peter skulle göra närmare 800 föreställningar i huvudrollen som Galileo och han tog publiken med storm. Han gjorde också ett fl ertal tv-framträdanden med We Will Rock You, bl a i Al Murray’s Happy Hour på ITV 1 där han spelade med originalmedlemmarna ur Queen, Brian May och Roger Taylor, inför 9 miljoner tittare.

Sveriges främste Queen-tolkare
När Peter fl yttade hem till Sverige spelade han huvudrollen Ren i musikalen Footloose med Skandinavienpremiär i Göteborg och förlängning i Stockholm. Därefter turnerade vår rocksångare och Queen-tolkaren landet runt med Rhapsody In Rock, Divas In Rhapsody, On Stage och inte minst med Champions of Rock. Det var Peters egen bejublade hyllning till Queen som framfördes på arenor med musiker och artister från uppsättningen i West End. Mängder av tv-framträdanden Peter är en fl itigt anlitad artist på galor och större arenauppträdanden som tv-sänds. Med sin rutin klarar han balansakten mellan det avspända, personliga och förmågan att kommendera en stor scen. Peter har bl a medverkat på Nationaldagsfi randet på Skansen, Idrottsgalan fl era år, Rosa Bandet-galan, Doobidoo, Sing A Long, BingoLotto och Så ska det låta hela fem gånger! Dessutom har SVT visat en timslång dokumentär om Peter – Rösten från S:t Anna.

Nya musikalframgångar
Peter har återigen varit aktuell på den svenska musikalscenen. På China Teatern i Stockholm spelade han Stacee Jaxx (samma roll som Tom Cruise hade i fi lmatiseringen) i musikalen Rock of Ages. Därefter axlade han rollen som Judas mot Ola Salo som Jesus i arenaturnén av Jesus Christ Superstar. Publik och press hyllade uppsättningen och tidningarna kallade Peter bl a för "hårdrockgud".

Pressbilder

Peter Johansson

Peter Johansson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2