Pierre Schori

Pierre Schori

Välkänd politiker och tidigare socialdemokratisk minister

Pierre Schori har en bred erfarenhet från politik och diplomati och kan tala om de flesta ämnen med anknytning till dessa intressesfärer.

Pierre Schori är en av Sveriges mest kända politiker. För närvarande är han ordförande i Olof Palmes Minnesfond och i svenska ECPAT och tidigare ordförande i Svenska Judoförbundet. Under 80- och 90-talen var han socialdemokratisk kabinettssekreterare, riksdagsledamot, biståndsminister och biträdande utrikesminister. Pierre var under 1999 – 2000 ledamot av Europaparlamentet och talesman för socialistgruppen i utrikes- och säkerhetspolitiska frågor. Han var svensk FN-ambassadör 2000-2004 och därefter gästprofessor på Adelphi University i New York. Under 2005 till 2007 var han FN:s generalsekreterare specielle sändebud och chef för FN:s fredoperation i Elfenbenskusten och 2007 till 2009 var han chef för den spanska tankesmedjan FRIDE. Pierre Schoris ämnen är politik i alla dess former.

Pierre Schori är debattör, talare och författare till flera böcker med politiska ämnen och få politiskt intresserade svenskar svävar på målet om man frågar dem vem Pierre Schori är. Hans långa tjänstgöring som politiker och diplomat har givit honom en enorm erfarenhet av såväl diplomatins som politikens vardag, både den svenska och den internationella, sedd inifrån.

Pressbilder

Pierre Schori

Pierre Schori

Föreläsare med ämnesexpertis

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2