Pontus Bodelsson
Fotograf: Åsa Siller

Pontus Bodelsson

Ledarskap för förändring. Misstag för framgång.

Hur ska vi effektivt nå vårt förändringsmål? Vad krävs för att kulturen ska stödja vår nya strategi? Hur kan vi skapa kraft ur våra misstag?

Erfarenhet är att känna igen misstag och Pontus Bodelsson har begått många misstag under sina 20 år som VD på fem olika företag i förändring. Pontus bjuder på sina bästa ledarskapsmisstag - och lärdomar de ledde fram till. I föreläsningarna bjuder han på sina 79 bästa misstag – och lärdomarna de ledde fram till. Han delar underhållande och humoristiskt med sig av egna exempel från verkligheten som ger insikterna trovärdighet.

Förändring innebär utmaningar och Pontus ger ögonöppnare och handfasta råd för såväl medarbetaren i förändring, den nytillträdda mellanchefen som det erfarna styrelseproffset. Pontus lyfter fram betydelsen av engagemang och hur vi tillsammans kan jobba för att öka entusiasmen. Meningsfullhet i all ära, men ändamålet är inte enda målet.

Mina 79 bästa misstag är ett föredrag som utgår från Pontus nya bok Ledarskap för förändring. Han använder verkliga händelser från sina 20 år som VD och belyser sina misstag som leder fram till tio praktiska principer för förändring. Det är en lustfylld mix av egna erfarenheter från förändringsprocesser, ofta sprungna ur digitalisering och innovation, och klokskap från andra företagsledare, forskare och tänkare.

Glädje är inte en produkt av framgång. Framgång är en produkt av glädje.
Management by Glädje är ett annat tankeväckande föredrag om inspiration och organisationskultur. Föredraget handlar om konsten att entusiasmera och inspirera med hjälp av glädje, lust och meningsfullhet. Tankarna bygger på Pontus bok Management by Glädje. Även detta föredrag ger Pontus i flera varianter, från kortare inspirationsföredrag till en halvdags workshop, både på svenska och engelska, och med en rejäl portion humor.

Pontus Bodelsson är vd och koncernchef för börsnoterade Karnov Group. Han har varit vd i mer än 25 år totalt. Förutom på Karnov, också på Sydsvenskan, Nationalencyklopedin, Helsingborgs Dagblad, internetundersökningsföretaget QuickWise och reklambyrån MOR. Pontus har utbildat sig vid Harvard Business School (förändringsledarskap) och vid Lunds universitet (jur kand och Executive MBA). Pontus var, enligt VD-tidningen, den mest önskade talaren i Sverige 2019.

Sagt om Pontus;
"Pontus var en succé! På en skala från 1-6 så fick han 5,8 i snitt!!!" - Pernilla Hörwing, regionchef Plushögskolan.
"Igår öppningstalade han inför närmare 1 000 åhörare som firade Malmös näringslivsdag. Det var inte utan att han stal showen framför Jan Carlzon, som också var på plats." - Dagens Industri.
"Det var fantastiskt intressant att vara med på föreläsningen Mina 79 bästa misstag. Ett oerhört uppskattat inslag av mig och MBA-deltagarna!" - Tony Åkesson, Director Executive MBA, EFL.
"Tänk om Management by Glädje funnits när jag var aktiv chef, så mycket bättre ledare jag hade varit." - Christina Jutterström, fd VD SVT.

Pressbilder

Pontus Bodelsson

Pontus Bodelsson

Koncernchef

Fotograf: Åsa Siller

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2