Richard Hobert

Richard Hobert

Gör verklighet av din vision

Richard Hobert är en av Sveriges mest originella och framgångsrika författare och filmregissörer. Med sin unika bakgrund ger han åhörarna praktiska nycklar och verktyg att använda i sin egen kreativa process.

Från 80-talet minns vi bland annat TV-långfilmer som "Esarparen" och Yngsjömordet" i "Skånska Mord "och science-fiction thrillers som "Sommarens Tolv Månader" och "Ålder Okänd" som båda getts ut på nytt i år på DVD- 25 år efter premiärerna. Från 90-talets biografer bland annat "Glädjekällan" som gav honom Ingmar Bergman Priset med motiveringen: "Ett mästerverk" och "Spring för Livet" i sviten "De Sju Dödssynderna". Och nu under 2000-talet intensiva och internationellt prisbelönta familjedramer som "Alla Älskar Alice" och "Harrys Döttrar".
Han senaste biofilm " En Enkel Till Antibes" med Guldbaggevinnaren Sven-Bertil Taube i huvudrollen har blivit en stor publik- och kritikersuccé.

GÖR VERKLIGHET AV DIN VISION! Allt är möjligt. Men hur tar du dig igenom hela processen från idé till färdigt resultat?

Med utgångspunkt i sitt eget manuskriptskrivande och filmskapande sedan 40 år har en av Sveriges mest framgångsrika filmregissörer Richard Hobert en unik insikt i den skapande människans kamp med sina idéer och sig själv. Med sin lust och glädje men också med sina låsningar och frustrationer. I ett begränsat antal exklusiva föredrag delar han för första gången med sig offentligt om detta.

Hur undviker du panik och vad gör du när alla tankar plötsligt tar slut och deadline närmar sig ur mörkret som ett spöke? När ska du sluta ditt skapande arbete för dagen för att kreativiteten ska fortsätta flöda?

Hur ska du börja nästa dag? Varför är jag så ensam när ingenting fungerar och var kan jag få akuthjälp? Vem och vad kan du lita på? Vilka är kreativitetens fyra rum?

Och vad har en gammal trädgårdspump med allt detta att göra?

Richard Hobert tar med publiken på en svindlande och underhållande tankeresa med glädje och sorg, tragikomiska ögonblicksbilder och djupt personliga svåra erfarenheter i bagaget. Allt från den 9-årige teaterdirektörens grandiosa skapande av två teaterpremiärer i månaden i skolan- till den mogne filmregissörens ödmjukhet inför inspirationens nyckfullhet och transpirationens betydelse. Och i berättelser om möten med kolleger och skådespelare- från Ernst Hugo Järegårds våldsamma prestationsångest, Sven Lindbergs lättsammare metod till författaren Ernest Hemingways enkla trolleritrick för att hålla det kreativa flödet levande.

Poängen är att alla dessa erfarenheter, insikter och knep som Richard Hobert har i sitt yrke - kan du använda för idéarbete i ditt eget yrke i vardagen - oavsett vad du arbetar med. Han ger dig insikt, inspiration och skarpa verktyg- till att göra verklighet av just Din vision.

MINA FILMER – ATT VÅGA - I DRÖM OCH VERKLIGHET Personliga minnen och berättelser om krockar mellan fantasi och verklighet.

Om hur filmen "Höst i Paradiset" skapade Sveriges största Äppelmarknad i Kivik av en liten lokal marknad i akut depression. Om varför producenten Göran Lindström ägde 300 Tjernobyl- renar under 24 timmar. Om hur allt började med grottmålningar i Södra Frankrike. Och om hur en fjällvråk från en film i Lappland landade i ett äppelträd i Kalmar en vecka senare inför skrivande av nästa film. Och cirklade över ett kyrktorn i Skåne inför filmstarten. Och om SMHI:s mest pinsamma väderprognos. För att inte tala om när cirkusdirektören drog upp cirkustältets förtöjningar mitt under filmandet av "Där Regnbågen Slutar" och dess känsligaste scener för att pressa ut mer pengar i hyra … ja, det finns en hel del krockar mellan dröm och verklighet i filmens värld - som speglar också vardagslivets vedermödor i andra branscher. Inspirerar och förskräcker. Som skamlöst roar för stunden – men också kanske får Dig att våga ta det stora språnget- att våga tro på din dröm.

Richard Hobert

Richard Hobert

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2