Richard Juhlin

En champagne är inte komplett utan sin berättelse

Fotograf: Karl Gabor

Över 14 000 olika champagner testade

Richard Juhlin

Världens bästa champagnekritiker

Richards framtoning är trevlig och lätt humoristisk med avsikt att dra ned på snobbinställningen som finns inbyggd i ämnet som sådant.

Richard Juhlins budskap brukar gå hem hos alla typer av grupper. Han anlitas av företag som vill göra något minnesvärt och annorlunda för sina kunder eller anställda. Richard anlitas också för att tala om hur man använder sina sinnen eller fokusering på hur man blir världsbäst på något. Richard Juhlin är också flitigt anlitad av människor i mat- och vinbranschen för seminarier på ett mer avancerat plan.

Tidigare arbetade Richard som gymnastiklärare innan hobbyn med vinprovningen och skrivandet tog över helt. Driver idag ett företag som utför vinprovningar med tillhörande föreläsning i ämnet världen över. Idag har han hunnit skriva nio olika böcker om champagne.

Efter tio år som lärare har Richard förmågan att fånga en publik. Eftersom Richards åhörare kan vara av så olika sammansättning från gång till gång har han lärt mig att läsa av publiken och agera kameleont.

Målsättning med föredraget/provningen är i första hand att åhörarna ska tycka att ämnet är så intressant att de kommer att umgås med drycken champagne på ett helt annat sätt efter att ha lyssnat på Richards föreläsning och fått chans att själva använda sina sensoriska sinnen under provningen.

Richards föreläsningar/provningar beskrivs ofta som en underhållande stund kombinerad med fakta. Richards målande sätt att beskriva vinerna i kombination med hans pedagogiska talanger brukar fånga publiken.

Richard skräddarsyr sina föredrag och provningar efter uppdragsgivarens önskemål och föredragens längd varierar ifrån en timma till en halv dag. Richard Juhlin beskrivs som kunnig, engagerande och målande i sina beskrivningar av vinerna.

Pressbilder

Richard Juhlin

Richard Juhlin

Champagneexpert

Fotograf: Karl Gabor

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2