Robert Kronberg
Fotograf: Ingela Vågsund

Robert Kronberg

Din hållbara kropp

Olympiern, landslagskaptenen och Sveriges bästa genom alla tider på 110-meter häck.

Robert är svensk rekordhållare på 60 och 110 m häck, med över 30 landskamper för Sverige, flera Finnkamps- och Europacupsegrar, OS- och VM-finalist samt EM-brons. Han är även Svensk lagmästare i tyngdlyftning 2013 och 2014 samt Veteran Europamästare 2017. Robert föreläser, utbildar, inspirerar, instruerar och lär ut med samma energiska anda som den när han själv tävlade. Han är närvarade och har alltid kundens mål för ögonen. Alla som hör Robert föreläsa eller tränar med honom upplever effekten på sina resultat och går därifrån med ett leende på läpparna.

Din hållbara kropp
I denna interaktiva föreläsning går Robert igenom vad det innebär att ha kroppslig balans. Oavsett om du tränar mycket, aldrig har tränat i hela ditt liv eller har ett funktionshinder så kommer du få ut lika mycket av denna föreläsning. Du kommer få nya insikter om hur just din kropp fungera och varför den agerar som den gör i olika delar av ditt liv.

Robert lär dig mer om kompensationer, svaga länkar, rörelseanalys samt träning mot långsiktiga mål. Här går vi igenom funktionen och värdet av buktryck och atletisk hållning i alla delar av ditt liv. Vi genomför en scanning på scen där en person i publiken blir testad gällande sina kroppsliga obalanser och du får ta del av de övningarna som din kropp verkligen behöver för att skapa balans.

Robert går igenom vad som får ditt liv att bli hållbart, leda mot en hälsosammare livsstil utan onödiga skador samt vad som gör din träning effektiv och utvecklande för både kropp och knopp.

Kroppslig balans scanning
Denna tjänst passar perfekt att addera till föreläsningen "Din hållbara kropp". Här scannar Robert medarbetarna och ger dig fakta kring just dina ev. ojämlikheter i kroppen. Dessutom får du ett program att följa med övningar för just din situation med syfte att minska smärta, värk, spänningar samt stress i vardagen. Företaget får även ett resultat utslaget på hela gruppen som visar vilka de vanligaste problemområdena är för just er.

Workshopserie skapa kroppslig balans
Som en utveckling från scanningtjänsten så erbjuder Robert även sina fyra workshopsteg i konceptet skapa kroppslig balans.

Här börjar vi resan mot en fysisk beteendeförändring och det handlar mer om ett livsstilskoncept än träning faktiskt.

Detta är smart träning där vi skapar självmedvetenhet kring den egna kroppen och dess kompensationer. Därefter styr du teknik och rörelse efter just din situation. Upplägget ger väldigt bra resultat i större som mindre grupp.

Det handlar om ett hållbart sätt att se på kroppen och därifrån kunna styra sig till en bättre hälsa. Därmed bli personen mer effektiv och välmående i sin vardag och arbete.

Genom denna träning förebygger ni istället för att ta hand om krämpor när det uppstått. Ni får lättapplicerbara verktyg för att själv kunna jobba med smärta, spänningar och värk.

Dessa insatser gör att företag och organisationer kan spara in väldigt mycket pengar i form av minskad sjukfrånvaro och ökad effektivitet i frisknärvaron.

Alla kan genomföra träningen på sin nivå. Det spelar ingen roll om du är vältränad eller otränad, alla får ut lika mycket av den här träningen. Du kan ha dina arbetskläder på dig. Träningen kan genomföras nästan varsomhelst. Du rör dig på en liten yta. Du använder enbart din kropp som redskap. Vi jobbar med core, rörlighet och stabiliserande träning.

Nedan har du en beskrivning av de fyra workshopstegen.

Workshop - Skapa kroppslig balans, steg 1
Robert går här igenom kompensationer, svaga länkar, rörelseanalys samt träning mot långsiktiga mål. Här går vi igenom funktionen och värdet av buktryck och atletisk hållning i alla delar av ditt liv. Du får ta del av de övningarna som din kropp verkligen behöver för att skapa balans. Kursen innehåller en bra blandning av teori och praktik med fokus på vad det egentligen innebär att träna smart. Vad som får din träning att bli hållbar, leda mot ett hälsosamt liv utan onödiga skador samt gör träningen effektiv och utvecklande.

Workshop - Skapa kroppslig balans, steg 2
I denna workshop tar vi den smarta träningen ett steg längre...eller snarare, ett steg DJUPARE. I syfte att hitta balans och stabilitet, får deltagarna genom core-stabiliserande övningar, uppleva hur de via andning och "rätt" fysisk aktivering hittar en bättre kroppskontroll, får en bättre hållning och ännu bättre effekt av sin träning. Denna workshop är en naturlig uppföljning av "träna smart, funktionell träning, steg 1" som ger deltagarna en djupare förståelse för kroppslig balans och långsiktig, kvalitativ träning.

Workshop - Skapa kroppslig balans, steg 3
I denna workshop utmanar vi oss själva ännu mer. VI bygger vidare på det vi har lärt oss i de två första stegen och jobbar här utifrån ett 3 dimensionellt perspektiv, där du utmanas genom att jobba med din position i olika riktningar. Vi bygger här på ytterligare ett steg i vårt mål att skapa kroppslig balans, där du får ännu mer insikt och självmedvetenhet om din kroppsliga situation och ytterligare ett verktyg på din väg mot en hållbar kropp.

Workshop - Skapa kroppslig balans, steg 4
Här befäster vi den kunskap och de insikter du har förskaffat dig i de tidigare stegen. Målet är att inspirera och uppmuntra till att använda den breda övningsbank och de tekniker vi har gått igenom i denna workshopserie, på ett enkelt, effektivt, motiverande, roligt samt givande sätt i vardagen. Robert går här igenom ett programexempel där vi kombinerar övningar från de olika stegen och visar dig ännu en vinkling av hur du kan träna allsidigt och smart mot målet att få en hållbar kropp.

Robert håller workshop och föreläser även tillsammans med Tomas Gustafson under konceptet Kropp & Knopp.

Pressbilder

Robert Kronberg

Robert Kronberg

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2