Roger Nilson

Roger Nilson

Läkare, sjöofficer, professionell seglare och författare

Roger Nilson är en av landets mesta jordenruntkappseglare och vet att berätta om hur man agerar under extrema förhållanden. Om kommunikation, konflikter och om ledarskap och gruppdynamik.

Roger Nilson är professionell seglare med en bakgrund som läkare och sjöofficer. Författare och föreläsare som talar om ledarskap och gruppdynamik under extrema förhållanden. Kommunikation, konflikt och krishantering och motivation. Nutrition och medicin till sjöss samt självinsikt bortom intellektets förmåga.

Roger Nilson är nog Sveriges meste jordenruntkappseglare. Hans roller har varit projektledare skeppare, navigatör och läkare i dessa stora seglingsprojekt. Oerhört mycket arbete ligger bakom dessa extrema tävlingar som stundtals genomförs under krigslika förhållanden. Projekten kan liknas vid en blandning av bergsbestigning, bilsport och lagsport som fotboll/ishockey.

Föredragen/seminarierna fokuserar mycket på självinsikt, ledarskap och gruppdynamik. Roger Nilson fick själv gå i terapi efter det mycket krävande The Card-projektet och genomförde senare en utbildning inom psykoterapi. Detta har gett honom ökad självinsikt liksom en fördjupad syn på hur andra människor fungerar individuellt och i grupp. Han ger exempel på hur självkännedom påverkar samverkan mellan gruppmedlemmar och sättet att leda gruppen.

Roger är aktuell med boken "Mot stormens öga" - en memoarbok mitt i livet med berättelserna från de mest spännande seglatserna och om en inre resa för att nå självförståelse och finna sinnesro.

Pressbilder

Roger Nilson

Roger Nilson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2