Våra talare gör också föreläsningar online. Kontakta oss så berättar vi mer!
Saeid Esmaeilzadeh
Serieentreprenör och professor i materialkemi
Saeid Esmaeilzadeh kom till Sverige som flykting när han var åtta år. Tjugo år senare blev han Sveriges yngsta docent i materialkemi vid Stockholms Universitet.
Av en lyckosam slump framställer han världens hårdaste glasmaterial när ett experiment inte går riktigt som det ska. Detta blir början på det framgångsrika bolagsbygge som Saeid Esmaeilzadeh och hans barndomsvän Ashkan Pouya ägnar det nästkommande decenniet åt. Tillsammans har de byggt både miljardbolag och broar mellan akademin och affärsvärlden.
I dag driver de två entreprenörerna bolagskoncernen Serendipity Group, som jobbar inom vetenskap och tech. I boken "Miljardmakarna – Flyktingarna som byggde ett affärsimperium" är deras livshistoria omskriven och under hösten 2018 skildras historien i dokumentärfilmen "Miljardimperiet".
Trots sina stora framgångar i livet har Saeid Esmaeilzadeh fortfarande ödmjukheten och självdistansen i behåll. I sina föreläsningar är han öppen, ärlig och visar på hur relationer och trauman faktiskt kan bli drivkrafter för framgång.
En av Saeid Esmaeilzadehs hjärtefrågor är fenomenet serendipity- en lyckosam slump. Ibland har man turen att hitta något annat värdefullt än det man letar efter och Saeid Esmaeilzadeh menar att så länge man är öppen för nya möjligheter så kommer nya möjligheter hitta en. Genom systematik och struktur kan man till och med öka chanserna för serendipiteter och i sina föreläsningar berättar han hur.
Pressbilder
Kreativitet
Framtid
Föreläsare som drar publik
Artiklar
Boka höstens digitala föreläsning redan nu
2020 har minst sagt varit ett turbulent och svårt år för både privatpersoner, företag och hela samhället. Hur hösten och vintern kommer se ut, vare sig Covid-19 spridningen har minskat, försvunnit eller ökat vet vi inte än. Men att vi alla kommer behöva e
19 Maj 2020
3 tips – så blir du effektiv på hemmakontoret
Idag arbetar många av de som har möjlighet hemma. Det är en bra möjlighet i tider då vi inte fysiskt ska mötas men det kan också medföra problem och svårt att separera jobb och fritid när allt sker i hemmet. Nedan kommer några tips på hur du kan strukture
18 Maj 2020