Sara Melin

Sara Melin

Att växa med utmaningarna: En resa genom livet med barn med NPF

En inspirerande föreläsning som tar dig med på en personlig resa genom utmaningar och framgångar som mamma till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Om att hitta styrka i svårigheter och lära sig att älska «livet med extra allt».

Sara Melin tar oss med på en emotionell resa genom hennes liv som mamma till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Sara är känd från TV och en flitig föreläsare genom hela Sverige. Hon berättar om kärleken, sorgen, skrattet, och lärdomarna som följde med att uppfostra barn med olika diagnoser som ADHD, ADD, autism, dyslexi och ångest.

Hennes berättelse börjar med en dröm om en traditionell familj. När Saras första barn föddes, lindad i navelsträngen och kämpande för varje andetag, började hon förstå att hennes väg som mamma skulle vara annorlunda än den hon hade föreställt sig. Hennes son diagnostiserades senare med ADHD, och autismspektra, och detta blev början på en lång resa av självupptäckt och lärande.

Sara Melin skildrar känslan av att skylla sig själv för sonens diagnoser, undrade om det var något hon kunde gjort annorlunda. Detta, tillsammans med den känsla av missförstånd och ensamhet som kommer av att uppfostra barn som samhället ofta missförstår, gör hennes berättelse både gripande och relaterbar för många föräldrar.

Hon beskriver sina dagliga utmaningar, från att få barnen till skolan på morgonen till att hantera oplanerade händelser, med en ärlighet och humor som ger hennes berättelse en djup mänsklighet. Sara delar också de roliga och galna ögonblicken som kommer med att vara mamma till barn med NPF, som när hennes son hissade upp sig i flaggstången och klättrade på taket med flytväst som räddningsväst.

Men det är i hennes berättelse om att acceptera och förstå sina barns diagnoser där hennes föreläsning verkligen skiner. Sara Melin berättar om sin egen kamp med sina fördomar mot ADHD och hur hon till slut lärde sig att se diagnoserna som en del av barnens unika styrkor och förmågor. Hon berättar om sin yngste sons insikt: "ADHD är grymt ibland. Jag är ju extra snabb, extra rolig, extra snäll och ja... kanske inte så bra, men också extra arg.

En föreläsning som innehåller skratt, sorg, frustration, glädje och hopp!

Pressbilder

Sara Melin

Sara Melin

NPF-Förälder

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2