Sara Wimmercranz
Fotograf: Minna Ýr Jóhannsdóttir

Techentreprenör och Drake på SVT

Sara Wimmercranz

Så blir andras fördomar dina affärsmöjligheter

Sara är medgrundare till riskkapitalbolaget BackingMinds samt Footway som är listat på Nasdaq och en av de största e-handelssajterna i Norden.

Sara har blivit utnämnd till en av Sveriges mest inflytelserika techinvesterare av Dagens Industri, utsedd till en av näringslivets mäktigaste kvinnor av Veckans Affärer 2018, 2019 och blev då även utnämnd till en av de 40 främsta entreprenörerna under 40 i Sverige.

Sara Wimmercrantz var med och grundade Footway varefter hon tillsammans med Susanne Najafi startade (och idag ännu driver) riskkapitalbolaget BackingMinds som investerar i techbolag och framförallt i de guldkorn som den traditionella riskkapitalbranschen missar. Genom att identifiera entreprenörer som befinner sig långt ifrån makten och saknar rätt nätverk skapar de nya förebilder, arbetsgivare och diversifiering i investerarledet, samtidigt som de skapar fin avkastning.

Sara och Susanne fick 2018 priset Spotlight Award av Diversity Impact Awards tunga jury samt Womenomics Entrepreneurship Award 2019 som pionjärer som det första riskkapitalbolaget i Europa grundat av enbart kvinnor.

Hösten 2021 och 2022 medverkar Sara Wimmercrantz som en av fem drakar i SVT:s nysatsning på Draknästet.

Pressbilder

Sara Wimmercranz

Sara Wimmercranz

Entreprenör & investerare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2