Sarah Häger

Sarah Häger

Digital transformation: Open bankings framskridande landskap

Sarah Häger är en framstående expert inom Open Banking med en rik historia av erfarenheter. Efter att ha arbetat flitigt på Nordea, där hon ledde utvecklingen av deras open banking-lösning, både för regelöverensstämmelse och för kommersiella syften, har hon nu övergått till startup-världen och blivit en del av Enable Banking. Här tar hon rollen som Regional Manager för Skandinavien och de tysktalande länderna.

Under sin tid på Nordea har Sarah inte bara byggt upp bankens insatser inom open banking, men också framgångsrikt positionerat dem på marknaden. Hon har haft en central roll i att omvandla regelöverensstämmelse till kommersiella möjligheter.

Men varför denna förändring och varför just nu? Sarah ser Open Banking som en växande kraft sedan dess införande 2019. Med förändringar i regelverket och en allt klarare bild av denna teknik anser hon att det vi nu bevittnar är en större förändring i branschen än när internetbanker först introducerades.

Att byta från ett välkänt storbolag till en startup ger Sarah en unik möjlighet att vara mer inflytelserik och innovativ. Som hon säger, medan hon har hjälpt till att bygga affärssegment inom Nordea, är att faktiskt bygga ett företag från grunden något hon alltid drömt om.

Med sin solida bakgrund och expertis tror Sarah att hon kan tillföra förtroende, en egenskap hon anser vara kritisk inom bankvärlden. Dessutom tar hon med sig en värdefull kunskap från Nordea som kommer att gynna affärsrelationer, kunder och partners hos Enable Banking.

Hennes främsta fokus under den första tiden? Att utbilda marknaden om open banking, klargöra hur känslig finansiell data används och framhäva hur API:er kan revolutionera affärsmodeller både för banker och företag. Med Sarah i spetsen kommer Open Banking säkerligen att nå nya höjder!

Pressbilder

Sarah Häger

Sarah Häger

Open bankingexpert

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2