Soledad Piñero Misa

Soledad Piñero Misa

Utbildar i ledarskap och strategiutveckling

Soledad Piñero Misa, utsedd till Årets Samhällsentreprenör 2013 av Veckans Affärer, har arbetat med tongivande aktörer inom alla samhällets sektorer och har en unik erfarenhet av såväl den politiska sfären, näringslivet som ideell och offentlig sektor.

Soledad Piñero Misa är en mycket uppskattad och flitigt anlitad föreläsare och moderator som inspirerar kring socialt entreprenörskap, hållbar utveckling, social innovation, ledarskap, socialt ansvarstagande inom företag och barns- samt mänskliga rättigheter.

Soledad får regelbundna uppdrag från regeringen, IVA, Svenska miljöinstitutet och andra ledande företag. Hon har även goda referenser från uppdragsgivare såsom UNICEF, Scandia, RFSL, Vattenfall, Fairtrade, Sida, Volvo, Lärarförbundet, Diskrimineringsombudsmannen, Swedbank och Miljöpartiet.

2010 valdes hon ut av tusentals ansökande att med sin idé om Retoy delta i Kinnevikgruppens inkubatorprogram, Reach for Change. Sedan 2011 har Retoy vuxit till att bli ett ledande socialt företag inom cirkulär ekonomi i Sverige. De skapar mötesplatser, med leken och leksaken i fokus, där över en halv miljon barn har upplevt hur kul det är att vara miljövänlig och lärt sig om sina rättigheter genom byta, låna, skapa och ge leksaker. Retoy är idag verksam i ett flertal kommuner i Sverige och kommer även lanseras utomlands hösten 2016 i samarbete med Svenska Institutet. Deras huvudpartners är Unicef Sverige och Blocket.

Soledad placerades 2015 som nr 55 i Miljöaktuellts lista över Sveriges 100 miljömäktigaste och 2008 som nr 9 i Veckans Affärers lista över de 101 svenska supertalangerna. 2012 vann hon både Kurage- och Göranpriset.

"Soledad ledde med fast hand kombinerad med fingerkänslighet en diskussion om mänskliga rättigheter vid ett viktigt seminarium till minne av Anna Lindh. För detta är vi djupt tacksamma." - Jan Elisasson, vice generalsekreterare i FN

"Soledad är en glad och positiv person. Att vara på möten med henne ger energi. Hon har förmågan att få med sig människor och få dem att tro på hennes vision." - Martin Frey, f.d. VD och nu styrelsemedlem för Blocket

"En skicklig moderator ska vara påläst, lyhörd och inspirerande. Allt detta uppfyller Soledad med råge och hon modererar dessutom med både värme och humor. Bättre kan det inte bli!" - Hans G Svensson, chef för Public Affairs, koncernansvarig för CSR, Skandia

Pressbilder

Soledad Piñero Misa

Soledad Piñero Misa

Entreprenör

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2