Solja Krapu
Fotograf: Johan Sundberg

Solja Krapu

En av landets främsta estradpoeter

Solja Krapu är uppskattad för sin humor och sina träffsäkra texter, hon lyfter vardagen i en spegel framför oss så vi känner igen oss själva.

Två av hennes mest älskade dikter är "Jag behöver busschauffören" och "Det började så oskyldigt med diskbänken". De återfinns i samlingar med samma namn, utgivna av Alfabeta Bokförlag. 2002 vann hon Slangbellan, Författarförbundets pris för bästa barn- och ungdomsboksdebut. Två gånger har Solja Krapu blivit Svensk Mästare i estradpoesi.

Solja har uppträtt med sin poesi i hela Sverige och ett flertal andra länder, bland annat USA, Frankrike, Ryssland, Finland, Norge och England. Hon syns i TV där hon bland annat tipsar om bra böcker, och hon hörs regelbundet i radio med Tankar för dagen.

Solja Krapu är flitigt anlitad som underhållare, talare och föreläsare samt konferencier. Hennes dikter passar in i teman som skola, livsval, framtid och att se sin vardag. Hon har arbetat som bildlärare och har lång erfarenhet av skolan som arbetsplats.

Ofta får Solja Krapu vara den som avslutar en konferensdag med ett energigivande humoristiskt poesiuppträdande med anknytning och också en oväntad infallsvinkel till dagens tema.

Pressbilder

Solja Krapu

Solja Krapu

Fotograf: Jonas Norén

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2