Stephan Rössner

TV har blivit ett gödningsmedel för soffliggare

Stephan Rössner

Professor i hälsoinriktad beteendeforskning

Stephan Rössner är professor i hälsoinriktad beteendeforskning vid Karolinska institutet och ansvarig för överviktsmottagningen vid Karolinska sjukhuset.

Hans tidiga kliniska erfarenheter som läkare vid infarktavdelningen blev en viktig drivkraft föra att närmare försöka förstå uppkomstmekanismerna för våra välfärdssjukdomar. Han har skrivit mer än 300 vetenskapliga skrifter om åderförkalkning, blodfettrubbningar, näringsfrågor och fetma.

Rössner har beskrivit sambandet mellan våra folksjukdomar och vår livsstil i många böcker, radio- och TV-program. Han har medverkat som skådespelare i en sk vetenskapspjäs vid Stockholms Stadsteater "Isterbuk och päronstjärt" för att lättfattligt beskriva hur våra kostvanor påverkar vår hälsa.

Hans forskning kring sambanden mellan kost, livsstil och ätbeteende har lett till bättre långsiktiga behandlingsprogram för övervikta. 1994 fick han Allt om Mats guldgaffel för sitt populärvetenskapliga engagemang och 1996 Gastronomiska Akademins Guldpenna för medicinsk journalistik inom det gastronomiska området.

Stephan Rössner är som föreläsare mycket rutinerad och van vid att tala till olika målgrupper. Han har förmågan att anpassa sitt budskap så att det blir enkelt att ta till sig och han använder många exempel för att tydligt åskådliggöra vad han menar. Stephan beskrivs som underhållande, engagerande och kompetent och får genomgående höga utvärderingar efter sina föreläsningar.

Pressbilder

Stephan Rössner

Stephan Rössner

Professor Emeritus

Fotograf: Eva Lindblad

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2