Therese Arthur (fd. Ljungkvist)
Fotograf: Olle Kirchmeier

Therese Arthur (fd. Ljungkvist)

Livsviktigt, men inte dödsallvarligt

Fler pass på gymmet och ett hårt tag om kosten är inte alltid det som genererar hälsa, dessutom går det sällan ihop med resten av livets åtaganden och nöjen.

Therese ger oss åhörare små tips och trix som vi kan använda i vår vardag - på jobbet och hemma. Små justeringar som gör stor skillnad för hälsan och som får oss att må bättre - länge. I ett medryckande tempo delar hon sina erfarenheter och sin kompetens på ett sätt som gör det som många gånger upplevs svårt, enkelt och hanterbart.

Att sjuktalen är höga och att ohälsan är utbredd i vårt land är fakta. Samtidigt som många behöver äta lite bättre och röra på sig mer så finns det idag även en stor hälsomedvetenhet ute i landet, en medvetenhet som ibland går till överdrift. Med hjälp av tekniken mäter vi vår hälsa kors och tvärs och antalet steg, djupsömnstimmar och förbrukade kalorier är idag allmänt vetande för många. Denna vetskap leder inte alltid till välmående och kan till och med vilseleda oss i vår hälsa.

Therese Arthur har en kandidatexamen inom hälsovetenskap och stor kunskap inom ämnen så som hälsopsykologi, stress, motivation och livsstilsfrågor. Hon har en lång erfarenhet av förebyggande hälsoarbete på arbetsplatsen och att coacha medarbetare i deras hälsa. Idag hjälper hon företag i deras hälso- och arbetsmiljöarbete för att skapa trivsel och hållbara medarbetare.

I sina föreläsningar avdramatiserar hon hälsoämnet och flyttar fokus från hälsa som prestation och optimering för att istället prata om hur hanterbarhet och meningsfullhet kan bli en hjälpande hälsohand i en stressfylld tillvaro. Therese delar egna erfarenheter och kopplar på vetenskap för att ge svar på frågan hur vi finner hållbar hälsa och hur vi kan leva gott utan att slå knut på oss själva.

Våren 2019 vann Therese Talarforum Talang med hennes föreläsning "Hälsa – livsviktigt inte dödsallvarligt" i vilken hon tar upp hälsoämnet med en annorlunda vinkel och blandar fakta med igenkänningar från vardagslivet och en stor dos humor.

Sagt om Therese:
"Det blev perfekt med Therese. Hon var verkligen engagerad och energisk och spred bra vibbar" - Cowi.
"Med stor kompetens och ett personligt engagemang inspirerade Therese oss till ett hälsosammare och hållbarare liv." - Züblin Scandinavia.

Pressbilder

Therese Arthur (fd. Ljungkvist)

Therese Arthur (fd. Ljungkvist)

Fotograf: Olle Kirchmeier

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2