Thomas Petersson
Fotograf: Anders Sällström

Thomas Petersson

Komiker, TV-personlighet

Thomas Petersson är född i Halmstad och uppvuxen på landet en bit utanför. Den utbildning han har är två-årig fordonsteknisk linje samt en 40-veckors grundläggande lantbruksutbildning.

Thomas säger om sig själv att han är en komiker som "säger sanningen, ljuger, berättar vad folk redan vet och luras". Han är dock mer än så, han besitter en storhet som är svår att beskriva för han är en så genialisk komiker. Han berör de flesta med sin rangliga, enkla stil och hans berättelser om vilken "förlorare" han är. Andra komiker avundas honom framförallt eftersom alla i publiken tycker om den ödmjuke men ändå vasse figur han är på scen.

Thomas Petersson uppträder regelbundet på Norra Brunn och Berns i Stockholm och sitter i redaktionen för TV-programmet Släng dig i Brunnen. Han har även haft sitt eget program "Petersson" i Kanal 5, en talkshow med högt tempo.

Adde Malmberg beskriver i sin bok Stå Upp! Boken om stand-up comedy Thomas begåvning på ett lysande sätt: "…han är den mest svenske av alla svenska stå-upp komiker. Den som verkligen har lyckats sammanföra en traditionell folklig humor (vissa kallar den bondkomik) med en modern amerikansk underhållningsform kallad stand-up comedy. Han är lantisarnas lantis, förlorarnas förlorare, de osannolika berättelsernas berättare, en folkets man som är både trendig och antik på samma gång"

Video

Pressbilder

Thomas Petersson

Thomas Petersson

Komiker

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2