Thord Eriksson
Fotograf: Åke Ericson

Thord Eriksson

Välfärdens framtid

Thords breda erfarenhet som journalist och utbildare gör honom till en utmärkt moderator. Han täcker de flesta samhällsfrågor, politik, näringsliv och vetenskap.

Thord Eriksson får mycket uppskattning för sin lugna, trygga framtoning och sitt professionella sätt att hantera varje uppdrag. Han förbereder sig grundligt och är van vid att vaska fram kärnan ur stora informationsmängder.

Moderator:
Thord Eriksson är van vid att både leda stora konferenser, debatter, koncentrerade paneldiskussioner och närgångna utfrågningar. Under åren har han haft uppdrag inom privat såväl som offentlig sektor. Ämnesmässigt har det handlat om såväl branschspecifika angelägenheter (inom bl.a. kultursektorn, bilindustrin, försvaret, byggbranschen och elektroniksektorn) till universella utmaningar (t.ex. personalfrågor, klimat och psykisk ohälsa).

Uppdragsgivarna kommer ofta från offentlig sektor där han har hanterat ämnen som kvalitetsarbete i äldreomsorgen, nybyggnation av äldreboenden, digitalisering, tillgänglighet, samhällsplanering, skolfrågor, integration och offentlig upphandling. Han har även många uppdragsgivare i kultursektorn där det bland annat har handlat om kulturpolitik, demokrati, digitalisering, delaktighet, finansiering och upphovsrätt.

Föreläsare:
Thord föreläser om journalistik och medielogik. Föreläsningen riktar sig främst till offentlig och privat sektor som i sitt arbetet kommer i kontakt med journalister. Kunskap om hur journalister arbetar ger säkerhet och lugn och leder inte bara till att den intervjuade gör bättre ifrån sig, den som är trygg hjälper samtidigt reportern att göra ett bra jobb – vilket i slutänden även gynnar nyhetskonsumenterna.

2019 kom hans bok "Dom som stod kvar", om ensamkommande barn och unga och volontärers betydelse för dem. Boken utnämndes till en av 2019 års tio bästa fackböcker av Göteborgs-Posten och Thord belönades med fackförbundet Visions utmärkelse Årets författare. Med boken som utgångspunkt talar han om hur Sverige har förändrats efter det stora flyktingmottagandet 2015 och rollen som civilsamhället kan spela för att skapa bra mottagande och integration.

Pressbilder

Thord Eriksson

Thord Eriksson

Fotograf: Åke Ericson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2